cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

rp
rp
0 26.01.2017 13:08:02

Agassi premagoval Beckerja na račun – jezika!

vszi
Bivši ameriški tenisač Andre Agassi je odkril skrivnost, ki mu je pomagala v dvobojih z Nemcem Borisom Beckerjem.

"Tenis je šport, v katerem moraš reševati probleme. To pa je težko, če nimaš sposobnosti opazovati, kaj se okoli tebe dogaja. Več kot vidiš z očmi drugih ljudi, več težav lahko rešiš tako na poslovni kot življenjski poti. Boris Becker, ki me premagal v prvih treh dvobojih, ki sva jih igrala, je imel servis, ki ga nihče ni znal zaustaviti. Gledal sem vse posnetke njegovih dvobojev in razmišljal, kako naj mu to preprečim... Potem sem opazil, da z jezikom napravi malce čuden gib," je razložil Agassi in dodal, da se pri tem ne šali.

"To govorim zelo resno. Vsakič, ko je serviral, je iztegnil tudi svoj jezik. Če je serviral levo, je njegov jezik šel v levo, če pa ga je iztegnil naravnost, je serviralv telo ali ob liniji," je Agassi razkril svoja opažanja. Od tega odkritja naprej je proti Beckerju igral precej bolj uspešno in ga v naslednjih 11 dvobojih devetkrat premagal.

"Najtežje je bilo, da se ne odkrijem in mu pokažem, da vem za njegovo premikanje jezika. Sem pa to v tekmah z njim uspešno koristil. Po tem odkritju nisem več imel težav s tem, da mu vzamem servis," je pojasnil Američan.

To skrivnost je nato Nemcu razkril, ko se je ta že teniško upokojil. "To sem mu razložil ob pivu na Oktoberfestu. Skoraj je padel s stola. Povedal mi je, da je svoji ženi ob porazih z mano govoril, da ima občutek, kot da mu berem misli. No, v resnici sem mu 'bral' jezik," je še dodal Agassi.

Značke: becker, agassi, jezik

Članki iz rubrike