Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

tu
tu
0 01.02.2017 11:57:48

Le Đoković ni odpovedal igranja za Davisov pokal

Reuters
Konec tedna se začenjajo boji prvega kroga Davisovega pokala. A številnih najboljših igralcev, ki so pred kratkim nastopali na prvem vrhuncu sezone, turnirju za grand slam v Melbournu, tokrat ne bo na igriščih. Sodelovanje so odpovedali številni zvezdniki, izjema je le Srb Novak Đoković.

Prvi igralec Srbije bo edini od članov udarne deseterice lestvice ATP, ki bo konec tedna zastopal barve svoje države v Davisovem pokalu. Srbija se bo v svetovni skupini v Nišu pomerila z Rusijo.

Med vzroki za odpovedi sta predvsem neustrezen termin, saj po odprtem prvenstvu Avstralije številni igralci potrebujejo več počitka, ter utrujenost teniških zvezd. Slednje pri Đokoviću bržčas ni, saj je v Melbournu presenetljivo zgodaj izpadel in tako imel več časa kot običajno za pripravo na tekmovanje državnih reprezentanc.

"Vesel sem, da sem v Nišu. Vesel sem, da smo vsi zbrani, manjka le Janko Tipsarević. Vzdušje v Nišu pa bo odlično in prepričan sem, da nam bodo navijači dali še dodatno energijo," je pred začetkom tekmovanj v tem mestu dejal drugi igralec sveta.



Finalista Melbourna Roger Federer in Rafael Nadal tokrat ne bosta pomagala svojima ekipama; Švica bo v dvoboju z Američani celo zelo oslabljena, saj ne bo niti drugega najboljšega Stana Wawrinke, Španci pa so kot zamenjavo za Nadala v dvoboju z s Hrvaško vpoklicali Feliciana Lopeza. Pri njihovih tekmecih pa tudi ne bo najboljših, tekmovanju v Osijeku sta se odpovedala Marin Čilić in Borna Čorić.

V kanadsko-britanskem obračunu bosta prav tako manjkala prva moža, Miloš Raonić in Andy Murray, francoski kapetan Yannick Noah pa bo proti Japoncem igral brez Gaela Monfilsa; res pa je, da pri gostiteljih ne bo igral Kei Nishikori, njegov razlog pa ni utrujenost ali poškodba, temveč spor z nacionalno zvezo.

David Goffin se je v zadnjem hipu odpovedal nastopu za Belgijo proti Nemčiji v Frankfurtu, Čehi bodo šli v boj z Avstralci brez Tomaša Berdycha, pri njihovih tekmecih pa je Bernard Tomić brez pojasnila odpovedal sodelovanje in razjezil selektorja Lleytona Hewitta, ki je namignil, da nadarjeni, a preveč muhasti igralec v prihodnje verjetno ne bo več dobival vabil.

Članki iz rubrike