favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

tzs
tzs
0 03.02.2017 19:23:12

Davisov pokal: Blaž Kavčič Slovenijo povedel v vodstvo

Grega Wernig
Po tradicionalni uvodni predstavitvi, kjer je polna dvorana ŽTK Maribor, spoznala pobiralce žog, linijske in glavne sodnike, nadzornico tekmovanja ter obe teniški reprezentanci, sta na igrišče stopila Blaž Kavčič in Lucas Catarina.

Takojšen odvzem servisa monaškemu igralcu je napovedal v katero smer bo šel dvoboj v prvem nizu. Kavčič je hitro povedel s 4:1, vendar v naslednji dveh igrah prepustil pobudo devet let mlajšemu tekmecu. Catarina je z breakom in svojim servisom znižal na 4:3, nato pa še enkrat odvzel začetni udarec Kavčiču za 4:4. V deveti igri, na začetni udarec Catarina, je Kavčič igral premišljeno in dovolj natančno, da je prepustil le eno točko in povedel s 5:4. V izenačeni deseti igri je Kavčič zadnji dve točki odigral na najvišjem možnem nivoju in predal tekmeca k predaji v prvem nizu (6:4).


Catarina je začetek drugega niza odigral bolje in začutil, da se lahko meri s slovenskim igralcem, ki je na lestvici ATP približno 700 mest višje. Hitro vodstvo Monačana s 3:0 je dvignilo 10 navijačev iz žepne kneževine, ki so mu dajali prijetno oporo za popotnico v nadaljevanju drugega niza, ki ga je Catarina dobil s 6:2.


Tretji niz je v podobnem ritmu nadaljeval Catarina, ki je povedel z 2:0 in imel dve priložnosti za vodstvo s 3:0, a je Kavčič zbral energijo , celo tolikšno, da je, ob izenačeni igri, osvojil kar šest iger zapored in dobil tretji niz s 6:2 ter v dvoboju povedel z 2:1.
Skorajda enako kot v tretjem, sta oba tekmeca nadaljevala tudi v četrtem. Catarina je hitro prevzel pobudo in povedel s 4:1. Kavčič je na svoj servis, po izjemno dolgi igri, zmanjšal zaostanek na 2:4 in nato reagiral odlično ter odvzel začetni udarec za minimalni zaostanek 3:4. V osmi igri je zadržal začetni udarec, potem pa v naslednji igri dokazal, kakšna je razlika med izkušenim igralcem in mladim nadobudnim monaškim upom. Ko je Blaž v tej igri, po nekaj menjavah, ujel dobro skrajšano žogo Catarina in jo neulovljivo, z natančno bekend kratko diagonalo poslal za hrbet nasprotnika, je bilo bolj ali manj jasno, da tekmec ni vidi več poti do presenečenja.

Izjave: 
Blaž KAVČIČ: "Nisem igral dobro, nasprotnik pa je ves čas igral v enakem ritmu. Nekaj težkih žog je zadel neubranljivo, nato pa zgrešil nekaj povsem lahkih žog. Danes sem lahko zadovoljen le z zmago, hkrati pa upam, da bomo dobro rešili težave, ki jih imam s podplatom." 

Lucas CATARINA: "Ker imam slab rating, sem vas morda presenetil, ampak jaz lahko igram na tem nivoju. Res pa je, da je nekaj odločilnih žog Blaž odigral, kot se spodobi za igralca, ki ima takšen rating. To je bila moja prva tekma v Davisovem pokalu za Monako in sploh prva, ki sem jo odigral v štirih nizih."

Izid prvega dne:
Blaž KAVČIČ (SLO) – Lucas CATARINA 6:4, 2:6, 6:2, 6:4

Članki iz rubrike