Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

tu
tu
2 06.02.2017 08:52:50

Najbolj bizaren dogodek v zgodovini tenisa? Udaril po žogici, poškodoval sodnika in bil ... (video)

Velika Britanija je v Ottawi premagala Kanado s 3:2 in se kot sedma reprezentanca uvrstila v četrtfinale teniškega Davisovega pokala. V odločilni partiji je Kyle Edmund s 6:3, 6:4 in 2:1 ugnal Denisa Shapovalova, ki je z žogico zadel sodnika v obraz in bil zato diskvalificiran.

Končan ni le še dvoboj v Buenos Airesu, kjer je izid med gostiteljico Argentino in Italijo izenačen na 2:2. Najprej je za Argentino izenačil Carlos Berlocq, ki je premagal Paola Lorenza s 4:6, 6:4, 6:1, 3:6 in 6:4. Močan naliv je nato preprečil nadaljevanje in popoldne po slovenskem času bosta zadnjega četrtfinalista odločila v petem dvoboju Argentinec Guido Pella in Italijan Andreas Seppi.

Avstraliji, Franciji, Srbiji in ZDA, ki so si nastop priborili že po prvih dveh dnevih, so se tretji dan pridružili po zmagah v gosteh Belgija, ki je s 4:1 premagala Nemčijo, Španija po slavju s 3:2 na Hrvaškem ter Britanci po nenavadni zmagi v Kanadi.

Avstralija bo v četrtfinalu aprila igrala proti ZDA, Srbija proti Španiji, Francozi z Veliko Britanijo, Belgija pa z zmagovalko dvoboja med Argentino in Italijo.

Shapovalov 1

V Ottawi se je dvoboj končal na zelo neobičajen način in omogočil, da bo tokrat odsotni prvi igralec Andy Murray lahko igral proti Franciji. Sedemnajstletni v Izraelu rojeni Denis Shapovalov je serviral, poslal vrnjeno žogico izven igrišča in nato nekoliko v jezi, obrnjen stran od sodnika, drugo žogico zadel tako nesrečno, da je poletela proti sodniku, ki se je le še prijel za glavo. Nato je najprej na zadeto oko dal ledeni obkladek, pozneje pa objavil, da je šokirani Shapovalov, ki se mu je za nesrečno potezo takoj opravičil, diskvalificiran.

Najbolj jezen bi bil lahko Vasek Pospišil, ki je za gostitelje dobil oba posamična dvoboja, vendar je dejal, da nihče ni bolj razočaran od Shapovalova. "Vsak je lahko videl, da je bila to nesreča, ki se lahko primeri vsakemu," je dejal Pospišil. "To je bil res nenavaden konec partije, še nikoli nisem bil priča čemu podobnemu," pa je dejal Dan Evans, ki je izgubil prvi dvoboj tretjega dneva s Pospišilom, ki se je izkazal s 25 asi.

Članki iz rubrike