Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 04.03.2017 08:44:32

V Acapulcu špansko-ameriški in francosko-ukrajinski finale

Znani so finalisti odprtega teniškega prvenstva Mehike v Acapulcu. V moški konkurenci sta to Američan Sam Querrey in Španec Rafael Nadal, v ženski pa Ukrajinka Lesia Curenko in Francozinja Kristina Mladenović.

Devetindvajsetletni Querrey je v treh nizih s 3:6, 6:1 in 7:5 izločil Avstralca Nicka Kyrgiosa, ki je dan pred tem ugnal Srba Novaka Đokovića. Nadal pa je gladko s 6:1 in 6:2 odpravil Hrvata Marina Čilića.

Nadal v Acapulcu tako ostaja nepremagan, saj je pred tem na turnirju nastopil v letih 2005 in 2013 ter obakrat osvojil turnir, ne da bi oddal niz. Tridesetletni Španec tudi na letošnjem turnirju še ni oddal niza, v nedeljo pa se bo potegoval za jubilejno 70. turnirsko zmago v karieri, prvo po zmagi lani v Barceloni in prvo na igrišču s trdo podlago po slavju v Dohi leta 2014.



V ženski konkurenci je Mladenovićeva ugnala Američanko Christino McHale s 7:5, 4:6 in 6:2. Več sreče je imela Curenkova, ki je naletela na obolelo Hrvatico Mirjano Lučić-Baroni. Ukrajinka je v prvem nizu povedla s 5:0, nato pa je hrvaška tekmovalka zaradi težav z želodcem dvoboj predala.

Znani so tudi polfinalisti turnirja v Sao Paulu, kjer bodo igrali Španca Pablo Carreno in Albert Ramos, Urugvajec Pablo Cuevas ter Portugalec Joao Sousa.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike