Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

tu
tu
1 14.03.2017 11:37:16

Oče trpinčil hčerki, želel je ustvariti novi sestri Williams

Profimedia
Da so očetje nadarjenih športnic preveč strogi in da mnogokrat prestopijo črto, ni nič novega. Prav v svetu tenisa se bržčas mnogi spomnijo na Hrvaškem rojene srbske igralke Jelene Dokić in številnih incidentov njenega očeta Damirja. Ravno zdaj v Angliji poteka sojenje še enemu očetu iz pekla.

John De’Viana se brani obtožb, da se je več let fizično in psihično znašal nad hčerkama, vse z namenom, da bi iz njiju naredil športni zvezdnici. Pogosto ju je kar samovoljno odpeljal iz šole in ju cel dan zadrževal na teniškem igrišču. Monaei in Nephe sta danes stari 21 in 19 let, skozi pravi pekel pa sta kot nadebudni mladi teniški igralki morali iti, ker je bil njun nori oče zaslepljen z uspehi sester Venus in Serena Williams.

Po besedah mame Michelle Horne je morala Monaei trenirati že pri desetih mesecih, tako si je pač začetek kariere zamislil njen oče. "Po televiziji sem lahko gledala izključno tenis. Ko sem ga vprašala, zakaj ne smem gledati še kaj drugega, kar so gledale moje vrstnice, je rekel, da mu bom zaradi tega nekega dne, ko bom bogata, še hvaležna," je na sodišču pripovedovala Monaei.

Monaei
Monaei


De’Viana je hčerki udarjal po glavi, ju tresel z obema rokama in nanju kričal. "Nikoli ni bil najin oče, vedno se je obnašal kot trener. Enkrat, ko smo se vračali iz dvoboja, nama je kupil večerjo, vendar je mojo vrgel v smeti. Nisem mogla verjeti," se je z grenkobo terorja spominjala Monaei. Enkrat jo je na poti iz turnirja celo pljunil, ker ni igrala dobro.

Nephe je bila tako nadarjena, da jo je Britanska teniška zveza povabila, da kot dekle s plakata pozira z Andyjem Murrayjem. Vendar oče z njenim teniškim razvojem vseeno ni bil najbolj zadovoljen. "Enkrat se je zgodilo, da jo je prijel za roko in jo odvlekel za zaveso v nekem športnem centru ter jo tam udarjal in brcal. Slišala sem njen jok," je še dejala Monaei, kateri je De’Viana pri njenih devetih letih na čelo z vodoodpornim flomastrom napisal veliko črko 'L' - kot looser oziroma kot poraženka. Njuna mama trdi, da je oče prvič udaril Monaei, ko je ta imela pet let.

Nephe
Nephe


Ko je Nephe kot del sponzorskega dogovora dobila novo teniško torbo, ji jo je oče vzel, češ da si jo ne zasluži, ter jo prisilil, da stvari nosi v navadni črni vrečki - vse z namenom, da bi jo ponižal.

John De’Viana je sodišču Snaresbrook Crown Court vse obtožbe zanikal, češ da sta bili hčerki nezadovoljni z njim, ker je zapustil njuno mamo. Sojenje se nadaljuje.

Članki iz rubrike