sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 16.05.2017 14:26:19

Kriv je! Japonec goljufal in silil v prirejanje izidov!

Nekdanji japonski teniški igralec in trener Junn Mitsuhashi, ki je v času aktivne kariere leta 2009 prišel najvišje do 295. mesta na svetovni moški teniški jakostni lestvici ATP, je bil spoznan za krivega goljufanja ter siljenja v prirejanje izidov.

Zaradi tega se ne bo smel več ukvarjati s tenisom. Ob tem bo moral plačati še 45.230 evrov kazni.

Mednarodna organizacija za integriteto v tenisu TIU je prožila preiskavo, v kateri je odkrila, da je Mitsuhashi prišel v nasprotje s pravili teniškega protikorupcijskega pravilnika. Med drugim je drugim igralcem dajal nespodobne ponudbe in jih silil, da so goljufali, sam pa je vplačeval stave na teniške dvoboje, za nameček pa je zavrnil tudi vsakršno sodelovanje s preiskovalci TIU, kar je že samo po sebi prekršek, je omenjena organizacija sporočila v izjavi za javnost.


Sedemindvajsetletni Mitsuhashi je v svojo mrežo ujel južnoafriškega igralca Joshuo Chettyja, s katerim je nekoč celo sodeloval kot trener, ter ga prepričal, da je stopil do drugega igralca na mladinskem turnirju ITF serije futures v Stellenboschu v Južni Afriki novembra 2015. Neimenovanemu igralcu je nato res ponudil 2000 ameriških dolarjev za slabšo predstavo v posamični konkurenci in 600 dolarjev za slabšo predstavo v konkurenci dvojic. Slednji je Chettyja tudi prijavil, tako je zadeva tudi prišla pod drobnogled preiskovalcev.

Mitsuhashi se ni ustavil le pri tem. Nato je vprašal še enega neimenovanega drugega igralca, da bi priredil izid dvoboja na turnirju futures v nigerijskem Lagosu. Mitsuhashi, ki je bil ob koncu leta 2015 na 1997. mestu lestvice ATP je vplačal 76 stav oktobra in novembra istega leta, čeprav pravila igralcem izrecno prepovedujejo vplačevanje stav. Chetty je bil po ločeni preiskavi TIU septembra lani kaznovan z dosmrtno prepovedjo tekmovanj.

Črni seznam igralcev, ki so jih ujeli v goljufanju, se tako vse bolj daljša. Neodvisna organizacija za integriteto v tenisu je pri nečednostih pred tem že ujela igralce, kot so Avstrijec Daniel Köllerer, Srb David Savić, Rus Andrej Kumancov in Grk Alexandros Jakupovic.

Značke: tenis, kazen

Članki iz rubrike