nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

tu
tu
0 06.06.2017 20:45:12

Latvijka se je uvrstila v polfinale

Profimedia
Latvijska teniška igralka Jelena Ostapenko, ki na odprtem prvenstvu Francije v Roland Garrosu nima vloge postavljene igralke, je napredovala v polfinale. V četrtfinalu je po prekinitvi zaradi dežja premagala 11. nosilko in nekdanjo prvo igralko sveta, Danko Caroline Wozniacki s 4:6, 6:2 in 6:2.

Dež je danes dodobra premešal spored turnirja v Franciji, a vseeno so prireditelji pod streho spravili nekaj dvobojev. Tako sta se končala oba prekinjena četrtfinalna dvoboja v ženski konkurenci, Ostapenkova pa je presenetljivo ugnala Wozniackijevo.

"Moj način igre je agresiven. Počutila sem se dobro, zaupala sem si in ob koncu dvoboja sem res igrala resnično dobro. Pogoji so bili res težki, tudi pihalo je precej. Caroline res ni popuščala, zato sem morala dati vse od sebe, res sem našla svojo igro," je po dvoboju dejala Ostapenkova, ki bo v četrtek dopolnila 20 let.

V polfinale je napredovala tudi Švicarka Timea Bacsinszky, ki je kot šele 30. nosilka premagala Francozinjo Kristino Mladenović z dvakrat po 6:4.


Sicer pa se je z moškimi četrtfinali poigral dež. Ta je poskrbel, da bodo ti namesto danes na sporedu šele v sredo.

Branilec naslova Srb Novak Đoković bo z Avstrijcem Dominicom Thiemom lopar prekrižal jutri, tudi glavni favorit za zmago Španec Rafael Nadal bo z rojakom Pablom Carrenom Busto zaradi dežja zaigral v sredo.

Današnji dvoboji so bili prekinjeni že od 15.30, a se je nato proti večeru nebo le odprlo in se je dvoboje dalo nadaljevati. Vremenske nevšečnosti so sicer sprva prekinile tudi ženske četrtfinalne dvoboje, a so nato partije med Mladenovićevo in Bacsinszkyjevo ter Wozniackijevo in Ostapenkovo lahko nadaljevali.

Je pa pod streho svoj dvoboj spravila tudi slovenska teniška igralka Andreja Klepač, ki je izpadla v četrtfinalu mešanih dvojic. Zaigrala je skupaj z Britancem Dominicom Inglotom in češko-francoskemu paru Andrea Hlavackova - Edouard Roger-Vasselin, ki sta tretja nosilca, morala priznati premoč s 6:7 (3) in 3:6.

Članki iz rubrike