benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 02.07.2017 08:15:40

Polona Hercog upa na taktično pravilno igro

Grega Wernig
Slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki je bila uspešna v kvalifikacijah tretjega letošnjega turnirja za veliki slam v Wimbledonu, se bo v 1. krogu turnirja pomerila z Nemko Anniko Beck, ta čas 82. igralko z lestvice WTA. Dvoboj je na sporedu v torek.

Hercogova, ki je morala zaradi poškodb in težav z zdravjem prisilno počivati skoraj devet mesecev, je doslej enkrat že igrala proti Beckovi in jo leta 2015 v New Havnu tudi premagala.

"Z igro v kvalifikacijah sem delno zadovoljna. Nekatere prvine sem zelo dobro izkoriščala, predvsem začetni udarec, ki mi je veliko pomagal do zmag. A imam še veliko rezerve na igri z zadnje linije, tako da mislim, da se še vedno dajo stvari izboljšati. Za zdaj nimam težav s starimi poškodbami. Tu in tam se pojavijo kakšne bolečine, kar pa je po tolikšnem času brez turnirjev povsem običajno," je svoje nastope v kvalifikacijah Wimbledona ocenila Hercogova.



"Z Anniko sem se pomerila v New Havenu na trdi podlagi. Takrat sem odigrala zelo dobro tekmo, taktično zelo pravilno. Upam, da mi bo tudi tokrat uspelo odigrati nekaj podobnega. Je igralka, ki se zelo dobro giba, je zelo stabilna in ne dela poceni napak. Morala bom igrati agresivno, izkoristiti svoje napadalne udarce in upam, da se bodo stvari obrnile meni v prid," je pred obračunom z Beckovo dejala Hercogova, ki je svoja pričakovanja pred turnirjem že izpolnila.

"Svoja pričakovanja za Wimbledon sem nekako že izpolnila, vse, kar pa se bo dodatno odvilo v pozitivno smer, pa je samo še dodaten bonus," je bila odkrita Štajerka.

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike