zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 14.12.2014 21:00:59

Na Pokljuki bijejo boj z naravo

Arsen Perić (simbolna fotografija)
Biatlonska karavana svetovnega pokala je popoldan začela selitev iz avstrijskega Hochfilzna na Pokljuko, kamor so prve ekipe že prispele, večino pa pričakujejo v ponedeljek.

Delavce na Rudnem polju čakajo še zadnji opravki, kljub visokim temperaturam pa na Pokljuki zagotavljajo, da bo zadnja tekma v koledarskem letu potekala nemoteno. "Priprave na tekmovanje potekajo po načrtu, spet pa nam jo je malo zagodlo vreme. Tekme definitivno niso ogrožene, nam pa ta odjuga povzroča veliko več dela. Težava je, ker nimamo veliko snega in je vse treba prilagoditi, na strelišče vozimo sneg iz okolice," je o poteku priprav povedal vodja tekmovanja Matej Kordež in dodal: "Večina stvari je pripravljenih, vedno pa je treba delati do zadnjega dne, ni pomembno ali so razmere odlične ali pa malo slabše."

V ponedeljek je bil na Pokljuki napovedan prvi neuradni trening, ki pa so ga prireditelji zaradi odjuge odpovedali. Tekmovalci in tekmovalke bodo mogoče proge lahko preizkusili v torek, v sredo pa je nato na urniku tudi uradni trening. "Do srede mora biti vse pripravljeno in tako tudi bo," je še dodal vodja tekmovanja ter napovedal lepe tekme.

Članki iz rubrike