benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 05.01.2015 08:52:13

Boeing 777 še vedno visoko na nebu

Nikola Miljković
Tina Maze po včerajšnji tekmi na Sljemenu ni bila najboljše volje.

Kako bi bila, ko pa so se ji želje razblinile nekje na ledeni progi Crveni spust. Številnim navijačem, ki so jo spodbujali ob progi, je želela podariti zmago. Zdaj mora ta poraza najprej prebaviti, potem pa se bo lahko posvetila naslednjim tekmam.

"Proga je bila izjemno dobro pripravljena, težka za smučati, ledena in na njej se je bilo treba znajti. Žal se danes nisem znašla na progi tako, kot bi si želela. Imela sem težave že v prvi vožnji, v drugi je bilo nekoliko lažje, a daleč od idealnega," je po tekmi govorila razočarana Tina.

812-20-zagreb foto4 nm
Nikola Miljković

PREVEČ SE TRUDIM
Zaradi ledene podlage naj bi se ji zelo tresle smuči in Korošica sploh ni dobro čutila podlage, kar jo je gotovo zelo motilo. Ali so bile krive tudi smuči, ki jih je Tina po prvi vožnji jezno vrgla na tla? "Nisem čutila smuči in potem nisem mogla razvijati hitrosti, ker nisem imela samozaupanja," je na to temo povedala Tina.
Mazejeva se še ne počuti stoodstotno pripravljene za tekme. "Daleč od tega. Preveč se trudim, s težavo smučam. Preveč smučam na silo. Ni prave lahkotnosti, saj je prisotna utrujenost. Potem v drugem delu proge zaradi utrujenosti ne morem pospeševati, kar se na tako dolgi progi zelo pozna."
Ali je to glavna razlika med Tino in veliko zmagovalko Mikaelo Shiffrin? "Mislim, da da. Težke noge, in ko greš na start na tak način, je že pri prvih vratcih zelo težko."

Želja po zmagi je bilo vseeno zelo veliko. "Danes sem želela zmagati, smučati bolje, kot sem. Realnost pa je pač trenutno taka, da tega danes nisem bila sposobna," meni Mazejeva.

PREVEČ RAZOČARANA, DA BI POGLED USMERILA NAPREJ
Črnjanka je tako osvojila dodatnih 45 točk in jih ima skupno že 777. Z novo zmago se je na drugo mesto skupnega seštevka zavihtela 19-letna Američanka Mihaela Shiffrin (545), ki za Mazejevo zaostaja 232 točk. Kljub temu pa je Mazejeva razmišljala le o današnjem slalomu in velikem zaostanku, ki ga je imela za zmagovalko Shiffrinovo.
"Na ledu je vedno tako. Če imaš pravi občutek, potem razviješ velike hitrosti. Če se ne počutiš gotovega vase, če ne zaupaš smučem, oddrsaš med vratci in se potem naredijo tako veliko razlike kot danes. Na takih ledenih podlagah se vse bolj potencira. Prišlo je veliko navijačev, ki so si želeli moje zmage. To sem čutila, tudi sama pa sem želela biti prva. Razočarana sem, ker nisem dala navijačem tistega, kar so želeli in sem želela tudi jaz. Žal mi danes ni šlo. V zadnjih dveh tednih se počutim zelo utrujena, tudi zaradi nedavne bolezni, ki sem jo prebolela. Ta trenutek sem preveč razočarana, da bi lahko pogled usmerila naprej. Naslednje tekme so mi sicer všeč, na avstrijsko Koroško bo prišlo tudi veliko navijačev," je povedala Mazejeva, ki pa kljub utrujenosti ne razmišlja, da bi izpustila kakšno tekmo.

812-20-shiffrin foto3 nm
Nikola Miljković

TUDI ALI JE KDAJ PADEL
"V dvoboju z Usainom Bolton tudi sprinter prvega kova na koncu zaostane za dve sekundi, če slabo začne iz startnih blokov, pa je to tek na 100 metrov. Današnji zaostanek za Shiffrinovo je velik in normalen za tako vožnjo, kot jo je imela Mazejeva. Toda tudi z vožnjo učenca smučanja je Mazejeva med prvimi petimi na svetu. Danes je tako, vendar je tudi boksarski velikan Mohamed Ali kdaj padel, pa vstal in nadaljeval. Tudi mi bomo. Zdaj so na programu hitre discipline. Čeprav smo vedno trdili, da je Mazejeva za tehnične discipline, je postala olimpijska zmagovalka v smuku. Je res izjemna športnica, je pa zdaj malo psihično utrujena," je dejal Andrea Massi, vodja ekipe aMaze.

maze93
Nikola Miljković

Ameriška reprezentanca je pred kratkim trenirala na domačem prizorišču SP, ki bo februarja letos. "Tina je zmagala v Lake Louisu v smuku, potem ko je bila zadnjič na smukaških smučeh avgusta. Rad pa bi izrekel konstruktivno kritiko. Z Rastom Ažnohom sva skušala organizirati slalomski trening, a so bili v Kranjski Gori in Mariboru izgovori, enkrat ni bilo elektrike, drugič je bilo premalo snega, tretjič pa preveč. Če bi sam upravljal smučišča, bi šel peš naredit progo za slovenskega Alberta Tombo, kar je Tina Maze. To pomanjkanje domoljubja me moti, nobene želje ni bilo, da bi pripravili trening," je dejal Massi.

Članki iz rubrike