zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 22.02.2015 07:13:06

Slalom na pohorski strmini: Sladka skušnjava rocka

Reuters
Ta disciplina je največja nočna mora za Tino Maze. Verjetno ji bo v izjemni zbirki kolajn z velikih tekem manjkala samo slalomska. Zato jo poraz na svetovnem prvenstvu zelo peče, vendar se hkrati zaveda, da je šport pač nepredvidljiva in kruta stvar.

Mikaela Shiffrin je iz takega testa, da želi biti najboljša v vsem, v vsaki stvari, ki se je loti. V slalomu je nesporna kraljica zadnjih treh sezon; kot 19-letnica je vzela dve zlati kolajni na svetovnih prvenstvih in eno na olimpijskih igrah. Mikaela je po slalomski zmagi na SP dejala, da si želi zmagati tudi v Mariboru, na domačem dvorišču smučarke, ki jo najbolj občuduje – Tine Maze. No, to je za Tino tako, kot bi biku pomahal z rdečo zastavo pred nosom. Mislimo, da se je kar malce pokadilo iz nosa najboljše smučarke na svetu, in če je bilo še malo dvoma o tem, ali je Mazejeva izjemno motivirana za domači tekmi, ga zdaj ni več. V takih dvobojih je Tina najmočnejša. Bo tako, kot bi spustil zver z verige, čeprav je Korošica toliko izkušena, da ve, da mora kljub vsemu peljati tudi z glavo.

SEZONA 2014/15 

Slalom - skupno: 1. F. Hansdotter (Šve) 420, 2. M. Shiffrin (ZDA) 379, 3. Maze (Slo) 374
Maribor 2013: 1. T. Maze (Slo), 2. F. Hansdotter (Šve), 3. K. Zettel (Avt)
SP Beaver Creek: 1. M. Shiffrin (ZDA), 2. F. Hansdotter (Šve), 3. Š. Strachova (Češ), 8. T. Maze (Slo)

No, spet smo tako nesramni, da delamo iz slaloma dvoboj dveh tekmovalk, ki sta nam najbolj zanimivi. Kaj bo na to rekla kraljica rock skupine Psihomodo Pop Frida? Večno druga (in dvakrat prva) ter vodilna v slalomskem seštevku svetovnega pokala. Hitro se lahko zgodi, da na taki tekmi obvelja tisti stari slovenski pregovor – kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima. Za mesta na stopničkah je poleg omenjenih treh vsaj še nekaj resnih kandidatk, od bronaste na SP Šarke Strahove do osmoljenke SP Avstrijke Kathrin Zettel in mladih deklet, ki bodo napadala na vso moč – Wendy Holdner, Nine Løseth, Marie-Michelle Gagnon in Carmen Thalmann.

815-18-shiffrin nm
Nikola Miljković

Vseeno se zdi, da je prva favoritinja mlada Američanka, sledi ji Hansdotterjeva, potem pa je tu že Tina. Ne verjamemo, da bo izpustila iz rok priložnost, ki se ji ponuja, seveda če bo res tako sveža, kot je v tem trenutku, če se ji kljub vsemu utrujenost s svetovnega prvenstva ni zalezla v kosti. Toda Tina je s takim optimizmom in pozitivno energijo stopila na domača tla, da ne dvomimo, da bo naredila vse, da Shiffrinovi prepreči slavje na svojem dvorišču. Če pa bo že morala priznati premoč Mikaeli, pa tega zagotovo ne bo storila brez ogorčenega boja.

Članki iz rubrike