favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 10.10.2015 07:29:44

Namesto nove v Ljubnem prenovljena skakalnica

Nikola Miljković
Občinski svet Občine Ljubno ob Savinji je pred dnevi odobril najem dolgoročnega posojila za posodobitev Skakalnega centra Savina.

Kot je povedal ljubenski župan Franjo Naraločnik, bo prenova smučarskega centra stala pol milijona evrov in za njeno izvedbo bodo najeli posojilo v enakem znesku. Po županovi oceni omenjeno posojilo ne bo preveliko breme za občino in ga bodo lahko v naslednjih proračunih odplačevali brez težav.

Mednarodna smučarska zveza je že poleti potrdila načrt za posodobitev skakalnice in sodniškega stolpa. Na gradbišču je tako zelo živahno, saj izvajalec del po opravljenih zemeljskih del že opravlja betonska dela. Še pred zimo naj bi sledila ostala dela, za katera v teh dneh podpisujejo pogodbo, je še dejal Naraločnik.



Na Ljubnem so sicer najprej nameravali zgraditi nov skakalni center, kjer bi omogočili skoke celo do 110 metrov daleč, vendar se je izkazalo, da bi nepričakovana geomehanska dela smučarsko naložbo precej podražila. Prav tako so bilo roki za porabo 670.000 evrov, ki jih je odobrila država, prekratki.

Zato se je občina odločila le za rekonstrukcijo, med katero bodo posodobili profile skakalnice, predvsem zaletišče in doskočišče, kar omogoča varne skoke v telemarku do dolžine 95 metrov.

Članki iz rubrike