Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 13.10.2015 08:04:01

S Petelinjega grebena za rekordne denarce

Reuters
Smukači, ki se spustijo s slovitega Petelinjega grebena v Kitbühlu, morajo poleg smučarskega znanja imeti tudi dobršno mero poguma.

Ta bo v sezoni 2015/16 dobro nagrajen, saj so prireditelji prestižnih tekem moškega svetovnega pokala v alpskem smučanju sporočili, da bo nagradni sklad najvišji doslej - kar 645.000 evrov.


To je skupni nagradni sklad za vse tekme, ki jih bodo med 22. in 24. januarjem 2016 izvedli na tem prizorišču. Glavni je seveda sobotni smuk, na sporedu pa bodo še superveleslalom, kombinacija in slalom. Lani so v tamkajšnjem smučarskem klubu, ki prireja slovite tekme, za nagrade namenili 24.000 evrov manj.

Ima pa povečanje nagradnega sklada tudi manjšo lepotno napako - vsaj za zmagovalce. Ti bodo namreč zaradi povečanja prikrajšani, saj so znižali najvišjo premijo. Zmaga bo tako po novem vredna "le" 70.300 evrov, v lanski sezoni pa je bil ta znesek 74.500 evrov. Zmanjšanje so uvedli zato, ker so po drugi strani razširili seznam dobitnikov denarnih nagrad v kombinaciji. Lani so v tej disciplini nagradili prvih 15, letos bodo denarne nagrade dobili vsi, ki bodo uvrščeni med 30.

Članki iz rubrike