nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rp, sta
rp, sta
0 18.11.2015 17:58:37

Prevc: Razlika kot med rolerji in drsalkami

Skakalna ekipa, ki bo nastopila v Klingenthalu
Nikola Miljković
Ta konec tedna se bo v v Klingenthalu začela nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. Po petkovih kvalifikacijah bo najprej ekipna tekma, v nedeljo pa je na programu še posamična.

Na uvodni tekmi sezone v Nemčiji bodo slovenske barve poleg Prevca branili še Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Domen Prevc, Anže Lanišek in Nejc Dežman. Ekipa se je predstavila na novinarski konferenci, pred katero so se z minuto molka spomnili na v prometni nesreči preminulega alpskega smučarja Draga Grubelnika. Vodstvo panoge na čelu s podpredsednikom Smučarske zveze Slovenije Dragom Bahunom je v tej luči zaželelo reprezentancam, da bi varno opravili na tisoče kilometrov, ki so pred njimi.

Reprezentanca je imela priložnost, da je v Kranju ta teden vadila na ledeni smučini, s tem pa so keramiko, na kateri so skakali v poletni sezoni, zamenjali za zimske razmere. Tega dejstva je bil vesel tudi glavni trener Goran Janus: "Zdi se mi super, da smo imeli na razpolago snežni top in marljive ljudi v Kranju in da smo lahko vadili na ledeni smučini." 

Pred jutrišnjim odhodom v Nemčijo Goran verjame, da bo vse dobro steklo: "Ostati moramo mirni in zbrani ter potrpežljivi, ne glede na vse. Izzivov bo veliko, novoletna turneja, svetovno prvenstvo v poletih, finale v naši Planici, tudi celoten svetovni pokal. Ekipa je stabilna, Prevc gre v vseh teh letih počasi navzgor. Veselim se že nove sezone." 

Nad vadbo na na ledeni smučini je bil navdušen tudi Peter Prevc: "Ko sem se usedel na rampo, se mi je kar smejalo. Pod smučmi ni nič ropotalo, občutil sem pravo zimo. Težko pa rečem, je če bilo ključno to, da smo lahko vadili v ledeni smučini, ker še ni bilo nobene tekme. Zato težko delaš prave zaključke. Je pa zelo dobrodošlo, saj imajo vse večje reprezentance ledeno smučino. Zato bi rad pohvalil trenerje in starše v klubu, ki so v soboto in nedeljo ves dan nosili sneg na smučino. Razlika med keramično in ledeno površino je kot med drsalkami, ki zelo dobro drsijo po ledu, in rolerji, ki gredo bolje po asfaltu in so tudi glasnejši. Bolj domače se počutim na ledeni, saj je lepša drsnost in lažje ujamem počep," je pojasnil Prevc.

peter prevc november 2015
Peter Prevc
Nikola Miljković

Robert Kranjec ima še vedno težave s komolcem: "Nisem zadovoljen s tema dvema dnevoma, ki smo jih preživeli na treningih na ledeni smučini. Nisem se ujel, imel sem občutek, da me zavira, in sem opravil le dva, tri solidne skoke. Imam veliko dela s tem komolcem in mi vse drugo nekoliko uhaja. Imam težave, ko iztegnem ali pokrčim roko, tako v zaletni fazi kot v fazi leta. Rad bi se sprostil, pa mi ne gre. Tako je moj glavni cilj, da se čim prej pozdravim in da bom brez bolečin." 

robert kranjec
Nikola Miljković

Lani so v Klingenthalu na ekipni tekmi zmagali Nemci pred Japonci in Norvežani, Slovenci so bili peti, na posamični pa Čeh Roman Koudelka, Peter Prevc je bil peti.

Članki iz rubrike