Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

zu
zu
0 30.11.2015 22:02:09

Na Pokljuki bo pomagala tudi vojska

Arsen Perić (simbolna fotografija)
Na tekmah svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki, ki bo najboljše v tem športu gostila med 17. in 20. decembrom, bodo pri organizaciji pomagali tudi v slovenski vojski.

Ministrica za obrambo Andreja Katič in predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar sta danes podpisala dogovor o sodelovanju. 

Kot so sporočili iz ministrstva, sta Katičeva in Smrekar podpisala dogovor o sodelovanju Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske pri izvedbi tekmovanj svetovnega pokala v biatlonu, ki bodo decembra na Pokljuki. V slovenski vojski je sicer zaposlenih veliko vrhunskih športnikov in trenerjev, med njimi dobršen del slovenske biatlonske reprezentance.

Ministrstvo za obrambo oziroma Slovenska vojska pri izvedbi tekem sodelujeta že od začetka. Skladno z dogovorom bosta zagotavljala kadrovsko in materialno podporo pri izvedbi tekmovanj: namestitvene, strojne in kadrovske zmogljivosti v vadbenem centru Pokljuka, oskrbo s hrano v omenjenem centru, ustrezno zdravstveno, meteorološko, transportno in kadrovsko podporo, pripravo in vzdrževanje zvez in telekomunikacij ter računalniško podporo.

Smučarska zveza Slovenije pa bo poskrbela za ustrezno promocijo ministrstva oziroma Slovenske vojske.

Najboljši biatlonci in biatlonke se bodo letos na Pokljuki že 20. pomerili za svetovni pokal, priprave na tekme pa, kot je dejal predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar, dobro potekajo.

Značke: pokljuka, biatlon

Članki iz rubrike