902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 10.12.2015 11:35:34

Tina Maze: Rada kuham, želim diplomirati

Tina Maze
Arsen Perić
Slovenska športnica leta alpska smučarka Tina Maze se je sinoči vrnila na prizorišče iz mladosti, v Škofjo Loko.

Tamkajšnji smučarski klub Alpetour je namreč ob jubilejni 40. obletnici otroškega smučarskega tekmovanja izdal zbornik, kot častno gostjo pa na prireditev povabil tudi Tino Maze, ki je na Pokalu Loka dvakrat zmagala.

Zbornik ob štiridesetih izvedbah mednarodnega otroškega tekmovanja je nastal na pobudo treh članov Smučarskega kluba Alpetour. V zborniku je nazorno predstavljeno smučanje na škofjeloškem, od samih začetkov do danes. Bogat slikovni material je skozi desetletja zbiral dolgoletni član kluba Gašper Zakotnik, besedilo pa sta pripravila Matjaž Hafner in Marjan Luževič.

Predstavitve so se poleg Tine Maze udeležili tudi podžupan Občine Škofja Loka Tine Radinja, vsi dosedanji predsedniki Organizacijskih odborov za Pokal Loka, nekdanji tekmovalci smučarske reprezentance, ki so kot mladi tekmovali na tekmovanju Pokal Loka, pokrovitelji tekmovanja, člani Smučarskega kluba Alpetour Škofja Loka in drugi prijatelji smučanja.



"MLADI NAJ SE PREDVSEM ZABAVAJO"
Mazejeva je ob tem na prireditvi zbranim med drugim zaupala, s kakšnimi občutki je tekmovala na Pokalu Loka, kjer je tudi dvakrat zmagala. Trenutkov na Starem vrhu se še vedno rada spominja. Povedala je, da je bila presrečna, ko je zmagala, kar se je videlo tudi na fotografijah in še zaupala, da ji je bila takrat največja tekmica Janica Kostelič, vzornika pa Rok Petrovič in Mateja Svet.

Tina Maze je otrokom, ki so na začetku smučarske poti, svetovala, da naj smučanje vzamejo kot igro in naj pri tem čim bolj uživajo. "V smučanju sem videla tudi priložnost spoznavati svet in različne kulture. To je bila zame velika motivacija. Mladi smučarji naj se predvsem zabavajo. Naj čim dlje obdržijo otroški duh v sebi. Starši včasih zahtevajo preveč od otrok," je dejala Mazejeva in dodala: "Prehod iz aktivnega športa je podoben odhodu v pokoj. Andrea ima prijatelja, ki se je upokojil, in on me popolnoma razume kako mi je. Zdaj je vse bolj umirjeno. Imam druge stvari, ki me veselijo. Rada kuham, želim dokončati diplomo. To so moje prioritete, ki sem si jih zastavila," je dejala šampionka.

Članki iz rubrike