nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

zu
zu
0 02.01.2016 14:08:12

Tokrat taktiziral Prevc

Pred nami je že tretja preizkušnja novoletne turneje, na kateri z nekaj manj kot devetimi točkami prednosti v skupnem seštevku vodi Peter Prevc.

Najboljši slovenski skakalec v tem tisočletju Peter Prevc se tokrat ni odločil nastopiti na kvalifikacijah pred jutrišnjo tekmo. Najbrž v smeri počitka, ohranjanja zdravja ali priprave na jutrišnjo tekmo, morda pa so razlogi tudi taktične narave. Jutri se bo na tekmi pomeril v paru z najboljšim z današnjega zadnjega skoka Michaelom Hayböckom.

Tako svojim štirim tisočakom ob zmagah na prvih dveh kvalifikacijah v Nemčiji ne bo dodal še tretjega paketa 2000 evrov, ki jih dobi zmagovalec kvalifikacij. Skupno je Peter Prevc v dosedanjem poteku turneje v žep pospravil natanko 16.000 švicarskih frankov za tretje in prvo mesto na prvih tekmah in 4000 evrov za obe kvalifikacijski zmagi.


Na treningih je dvakrat skočil solidno, ni pa bil na vrhu. Prvi skok je bil dovolj za 2. rezultat, v drugi seriji pa je bil 5. Prvi skok za trening je dobil Severin Freund, drugega pa Michael Hayböck.

Kakorkoli že, vodilni skakalec v seštevku turneje in skupnega seštevka svetovnega pokala v Innsbrucku ni edini, ki danes ne bo nastopil. Od Slovencev tam ne bo še Jurija Tepeša, ki je po dveh slabih nastopih na nemškem delu turneje odpotoval v domovino.

Tam se bo skupaj s pomočnikom trenerja Janijem Grilcem pripravljal na zadnjo postajo v Bischofshofnu, kjer se bo vrnil v skakalno karavano. Vsi ostali Slovenci bodo nastopili v današnjih kvalifikacijah. Tretja tekma 64. izdaje novoletne turneje bo jutri ob 14. uri.

Članki iz rubrike