zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

zu
zu
0 04.01.2016 13:07:48

Prevc na vrhu tudi po zaslužku

Peter Prevc je na vseh treh preizkušnjah dozdajšnjega poteka 64. novoletne turneje osvojil mesto na zmagovalnem odru, med vsemi skakalci pa povsem zasluženo ostaja na vrhu po zaslužku in osvojenih nagradah.

Uvrstitve na tekmah so Petru Prevcu prinesle 26.000 švicarskih frankov/23.875 evrov (20.000 za dve zmagi in 6000 za tretje mesto). Poleg tega je zmagal v kvalifikacijah za obe tekmi nemškega dela turneje, kar mu je v žep navrglo še dodatnih 4000 evrov. V zadnjem tednu je slovenski as tako zaslužil skoraj 28 tisoč evrov, kar je daleč največ na letošnji novoletni turneji. To pa še ni vse, glede na to, da ima Prevc lepo prednost tudi v skupnem seštevku novoletne turneje, se mu obeta še dodaten zajeten kupček denarja.

Skupni zmagovalec novoletne turneje poleg vseh denarnih nagrad prejme še dodatnih 20.000 frankov/18.300 evrov. In če se malce poigramo s številkami pridemo do zaključka, da bi Slovenec samo z novoletno turnejo zaslužil neverjetnih 58 tisoč evrov! Seveda pod pogojem, da zmaga v torkovih kvalifikacijah, nato še na sredini tekmi in posledično osvoji prvo mesto tudi v skupnem seštevku.


Drugi največji zaslužkar je Nemec Severin Freund, ki je tudi s pomočjo žirije do zdaj zaslužil malce več kot 22 tisoč evrov, tretji je Norvežan Kenneth Gangnes (17.500 evrov), v tej razvrstitvi pa je četrto mesto osvojil Avstrijec Michael Hayböck, ki je v žep pospravil še tisočaka manj.

KAJ PA OSTALI SLOVENCI?
Domen Prevc je na turneji prejel 2500, Anže Lanišek je zaslužil 2300, Robert Kranjec pa za 30. mesto v Oberstdorfu 100 švicarskih frankov.

Značke: prevc, skoki

Članki iz rubrike