nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

jz
jz
0 06.01.2016 21:46:13

Freund: Boli me, ko se umirim

fb
Največji tekmec Petra Prevca na novoletni turneji je bil Nemec Severin Freund, ki je moral po tekmi v Bischofshofnu stisniti roko velikemu zmagovalcu.

Slovenec je imel pred zadnjo tekmo novoletne turneje 11 metrov prednosti. In, če so Nemci odlični pri streljanju enajstmetrovk, jim v skokih enajstmetrovke še ne gredo najboljše.

"Vse skupaj je bila zame izjemna izkušnja. Od prve tekme naprej sem bil pripravljen na boj, toda tokrat je bil eden precej močnejši od drugih," je dejal Freund, ki je izgubil tudi zadnjo tekmo turneje štirih skakalnic, kljub temu, da sta mu uspela dva zelo dobra skoka. In to sta bila dva skoka z bolečinami. Po padcu na treningu v Innsbrucku je imel Severin težave z vratom in hrbtom. Trening in kvalifikacije v Bischofshofnu je izpustil, saj je bil cel čas v rokah fiziterapevta.

"Boli me, ko se umirim," je razložil Freund, ki je do zadnjega upal, da bodo slovenskega tekmeca izdali živci. Toda Prevc se ni dal. Pred 23.000 navijači, od tega več kot 3000 Slovenci, je vzdržal vse nemške napade. "Zadnji dnevi so bili nori. Bil sem zelo živčen, tako da nisem mogel spati. Zdaj bomo slavili," je za nemško televizijo povedal Prevc.

ZAROČENKA CAREN 
Prvič na tej novoletni turneji je za Freunda pod skakalnico stiskala pesti njegova zaročenka, 28-letna Caren. Ko se je Severin trudil na prvih treh tekmah turneje, je bila Caren na počitnicah v Abu Dabiju. "Po televiziji sem spremljala vsak skok. Lepo je, da sem zdaj z njim," je dejala Caren, ki s Severinom za jesen načrtuje poroko, v Bischofshofnu pa je ponosno kazala zaročni prstan.

Freundovo drugo mesto je najboljši nemški dosežek v zadnjih 14 letih. Toda na zmago (Sven Hannawald je slavil leta 2002) bodo morali Nemci počakati vsaj do naslednjega leta.

Članki iz rubrike