Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

zu
zu
0 14.01.2016 12:09:06

Mama Petra Prevca: Strah me je! A ne na zaletišču, nekje drugje

Reuters
Peter Prevc je v teh dneh glavni junak Slovenije, njegovi fantastični skoki odmevajo tudi v tujini, na Hrvaškem, kjer smučarski skoki niso najbolj popularni, pa so naredili veliko zgodbo o družini Prevc.

V športnem tedniku Max so družino Prevc predstavili na izjemno simpatičen način, razpisali so se predvsem o fenomenu skakalne družine, pri čemer na smučeh skačejo tako vsi trije fantje, Peter, Cene in Domen, pa tudi dekle Nika, medtem ko le najmlajši otrok, šestletna Ema, ni še nikdar opravila nobenega skoka, a skorajda ni dvoma, da bo tudi ona nekoč smučarska skakalka.

Hrvaški tednik je svoj prispevek začel s šaljivimi besedami, da gre za sedemčlansko družino ali kot bi rekel njihov komik Željko Pervan za polovico Slovenije, ki je v deželici na sončni strani Alp pravi fenomen. Najstarejši otrok Peter je prava zvezda, ki je v smučarskih skokih osvojila že skoraj vse, njegova brata sta izjemno talentirana, za Domna so pri Maxu zapisali, da gre za 16-letnega talenta, kakršnega ni bilo po legendarnem  Mattiju Nykänenu

Opisali so tudi domačo vas družine Prevc, Dolenjo vas, kjer imajo bojda samo "Petra Prevca in dve gostilni" ter predstavili tudi očetov salon pohištva, pogovarjali so se pa tudi z družino Prevc.


"Ni me strah, ko so otroci na zaletišču skakalnice ali sredi skoka, bolj me je strah, ko so na poti, na cesti," je o svojih strahovih spregovorila mama Julijana

Jasno, tako kot vse medije, je tudi hrvaške zanimalo, kaj do svojega brata Petra čutita Cene in Domen, ki sta na skakalnih tekmah njegova konkurenta. "Uživam v skokih, to mi je dovolj. Leteti nad tlemi je poseben občutek. Moji vzorniki so brat Peter, Simon Ammann in Robert Kranjec," je dejal Cene, Domen pa je dodal: "Peter je moj brat, nanj ne gledam kot na boga, na tekmah sva tekmeca." 
 
V športnem tedniku so za konec predstavili tudi Petra, kot skakalca in kot osebo, ki zelo rada potuje. Po olimpijskih igrah v Sočiju je slovenski zlati orel odšel na popotovanje v ZDA, kjer je z avtomobilom potoval po Arizoni, Kaliforniji in Nevadi, ustavil pa se je tudi pri slovenskem košarkarskem zvezdniku Goranu Dragiću.

Za konec je Peter razložil tudi, kako je, ko pride domov, k svoji družini. "Ko pridem domov, sem znova samo sin in brat, ne smučarski skakalec," je priznal slovenski zvezdnik.

Članki iz rubrike