zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

su
su
0 15.01.2016 17:17:00

Slovenke spet na tleh

fb
Francozinja Nastassia Noens vodi po prvi vožnji slaloma za v Flachauu. Slovenke prepočasne za finale.

Za Noensovo sta zaostali tako zmagovalka torkovega slaloma na tem prizorišču Slovakinja Veronika Velez Zuzulova (+0,17) kot tudi vodilna slalomistka Švedinja Frida Hansdotter (+0,20). Slovenke so še drugič po vrsti ostale brez finala.
Prvi slovenski nastop je bil pri startni številki 33, ki jo je nosila Katarina Lavtar. Gorenjka je bila še drugič po vrsti prepočasna za finale. Za prvo trideseterico, ki se bo pomerila v drugi vožnji, je zaostala pičli dve stotinki sekunde, z zaostankom 2,63 sekunde pa je vpisala končno 31. mesto.
Trideseterica se je izmuznila tudi Ani Bucik, ki v Flachauu še ni našla pravih občutkov, po odstopu v torek na prvem slalomu se danes znova ni uvrstila v finale. Za finalom je zaostala 11 stotink sekunde, zaostanek 2,72 sekunde je zadoščal za 33. mesto.


V finale se nista prebili tudi preostali Slovenki, Maruša Ferk je zaostala 3,02 sekunde za 40. mesto, Klara Livk pa je odstopila tudi na svojem drugem startu v svetovnem pokalu. Brez druge vožnje je ostala tudi v Združenih državah Amerike rojena Lila Lapanja, hčerka nekdanjega slovenskega smučarja Vojka Lapanje, ki nastopa za ameriško reprezentanco.
V Flachauu bo v nedeljo na sporedu še veleslalom, na katerem bodo nastopile štiri Slovenke Ana Drev, Tina Robnik, Katarina Lavtar in Meta Hrovat.
Tako slalom kot veleslalom sta bila sprva na sporedu v nemškem Ofterschwangu, a so tekmi zaradi pomanjkanja snega nato prestavili v Flachau.

Značke: slalom, flachau

Članki iz rubrike