nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

zu
zu
0 30.01.2016 07:41:33

Zlata lisica: Ob 10. gre zares

Prva slovenska favoritinja Ana Drev je dobro razpoložena pred veleslalomom za 52. Zlato lisico.

Tridesetletnica iz Šmartnega ob Paki se bo na pohorsko strmino pognala tik za elitno veleslalomsko sedmerico s številko osem, ki ji jo je namenil sinočnji javni žreb startnih številk na mariborskem Trgu Leona Štuklja.


V Mariboru je sicer vse pripravljeno na 52. Zlato lisico. Na seji vodij ekip v hotelu Habakuk so trenerji pohvalili organizatorje za dosedanje delo, saj so v toplem vremenu uspeli obdržati kakovostno snežno odejo.

Prireditelji zagotavljajo, da toplo vreme ni načelo proge in da bodo veleslalomistkam omogočili najboljše pogoje v tej zimi. Zjutraj so šli že zelo zgodaj na progo, da so jo dodatno utrdili z vodo in soljo. Čeprav vremenska napoved obeta sonce in več kot deset stopinj Celzija, bo proga trda in takšna kot to milo zimo še ni bila.

Sedmi veleslalom sezone bo odprla Nemka Viktoria Rebensburg, ki je v Flachauu slavila s 94 stotinkami sekunde pred Drevovo. Šmarčanka je z drugim mestom osvojila prve slovenske stopničke v tej zimi ter svojo prvo uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu.

Na startu današnje tekme bo šest Slovenk. Katarina Lavtar ima startno številko 33, Ilka Štuhec je 48. na startu, Meta Hrovat 53., Tina Robnik 54., slovenske nastope pa bo s številko 61 sklenila Maruša Ferk. Na startu je vsega skupaj 63 tekmovalk.

Prva vožnja veleslaloma se bo začela ob 10. uri, druga pa bo na sporedu ob 13. uri.

Članki iz rubrike