stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 13.02.2016 21:31:08

Superšampion Prevc po novi zmagi razkril, zakaj je tako zelo ponosen

Reuters
Smučarski šampion Peter Prevc preživlja najlepše trenutke v svoji športni karieri in pričakovano ne skriva zadovoljstva.

Peter Prevc je s šestnajsto zmago v karieri, ki jo je ob največji daljavi dneva iz prve serije (238,5 m) zabeležil na tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih v Vikersundu, postal najboljši slovenski skakalec po številu najvišjih mest v zgodovini smučarskih skokov. Z desetim slavjem v tej zimi je še povečal vodstvo v skupnem seštevku.

Po četrtem mestu v petek in z današnjo zmago ima pred branilcem velikega kristalnega globusa Nemcem Severinom Freundom že 522 točk točk prednosti.

"Po petkovi tekmi sem imel dovolj časa za pripravo. Po današnjem ogrevanju mi poskusni skok ni najbolje uspel. Rekel sem si, da bo treba iti veliko bolje in je uspelo. Bilo je obratno, kot v petek, ko sem poskusni skok opravil dobro, ostala pa slabše. Tokrat sem po poskusnem skoku in po ogledu videa razmišljal v svoji glavi, kako bi moral skok v resnici videti. Dobil sem nov fokus, kako skočiti, bilo je lažje in sem dobro opravil nastop," je pojasnil Prevc.

Med tretjeuvrščenega Roberta Kranjca in Prevca se je uvrstil Norvežan Johann Andre Forfang, ki je na stopničkah zamenjal rojaka Kennetha Gangnesa, drugega po prvi seriji in četrtega na koncu. "Pred zaključkom tekme, pred zadnjima dvema skakalcema v finalu, je bilo kar nekaj čakanja. Težje je bilo za Gangnesa, ki je moral čakati vpet v okovje in biti pripravljen na skok, sam sem imel še minuto časa. Nekajkrat sem šel skozi naslednji skok, vedel sem, da so težke razmere in da bo treba res dobro skočiti," je zaključek orisal Prevc.


TO VSEENO NI NIKAKRŠNO ZAGOTOVILO
Po številu zmag v svetovnem pokalu je prvi Slovenec v zgodovini, za eno zmago je prehitel Primoža Peterko. "Ponosen sem, da sem sedaj v eni stvari prvi Slovenec, prej so bili to Robi Kranjec, pa Primož Ulaga in Primož Peterka. Sedaj mi je to uspelo, vendar ni zagotovila, da bom jutri uspešen. Vse lovorike bo treba dati na stran in se ponovno osredotočiti na skoke. Današnjo tekmo bom dal na stran in se posvetil naslednji," je zagotovil Prevc.

Slovenski skakalci so dobili sedem od zadnjih desetih tekem za svetovni pokal, poleg Prevca je bil v petek uspešen še Robi Kranjec, ki je s petimi zmagami na letalnicah v svetovnem pokalu najboljši Slovenec v zgodovini, eno zmago manj pa ima Prevc. "Ta vikend je bil doslej naravnost odličen. Po prvi seriji nisem pričakoval, da bom na zmagovalnih stopničkah, ker sem imel že zelo velik zaostanek. Poleg tega so bile vremenske razmere težke, bilo je veliko vetra v hrbet in zato sem tretjega mesta še toliko bolj vesel," je bil zadovoljen Kranjec.

"V prvem skoku sem imel preslabe pogoje, bilo je premalo vetra, da bi lahko drugi del leta opravil bolje. Prvi skok je bil kar dober, opravili smo ga iz osme rampe, drugega pa iz sedemnajste, kar je res velika razlika. Toda drugi polet sem opravil res odlično in uspelo mi je priti znova na stopničke. Včeraj smo šli dokaj pozno na skakalnico, danes pa kar hitro in sem bil vesel, da mi ni bilo treba dolgo posedati v hotelu. Še bolj pa sem vesel, da sem ponovno med najboljšimi fanti v pokalu," je dodal Kranjec.

Uspeh Prevca in Kranjca je z 12. mestom dopolnil Jurij Tepeš. "Prevc se je zelo popravil glede na petkov nastop, Kranjec pa je ob slabših razmerah v prvi seriji napravil tudi manjšo napako. Toda oba sta bila znova na vrhu. Čestitke tudi Juriju Tepešu, po petkovem padcu se ni bilo lahko vrniti na polete. Čestitke celotni ekipi, za nami je znova res lepo dan. Fantje so v odlični formi, v pokalu narodov smo sedaj prehiteli Nemce, je pa še veliko tekem pred nami in bo še veliko borbe. Uspešna pa so bila tudi dekleta. Že po kvalifikacijah sem izvedel za uspešen nastop na Ljubnem in sem takoj tudi čestital trenerju Stenu Balohu," je povedal slovenski trener Goran Janus.

Članki iz rubrike