nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

su
su
0 15.02.2016 11:02:39

Norveški skakalni trener ganjen do solz (video)

vszi
Četudi je konec tedna povsem pripadel slovenski skakalni reprezentanci in še posebej Petru Prevcu, je bil norveški trener tako vesel in ganjen, da je potočil nekaj solz.

Norveški trener, sicer Avstrijec Alexander Stöckl po tekmah v Vikersundu ni mogel zadržati solz. Njegovi varovanci so ga tako prijetno presenetili in mu z rezultati dokazali, da gre za izjemno povezano enoto skakalcev, kar je Avstrijca pripravilo do čustvenih izlivov.

Brez zmage, a s številnimi odličnimi rezultati, stopničkami in povišanjem vodstva v pokalu narodov, so Norvežani dokazali, da so poleg Slovenije najboljše moštvo v smučarskih skokih. Prav to je ob pogovoru za TV2 Avstrijca spravilo v jok.

Nekaj minut je roke držal na obrazu in se jokal, preden je prišel k sebi in nadaljeval s pogovorom. »To je bil prikaz velikega timskega dela, kako so sprejeli odgovornosti in se skupaj iskreno veselili. To je res neverjetno. Spoštujejo eden drugega in se skupaj veselijo. Ponosen sem, da sem trener takšne gruče,« je povedal 42-letnik iz St Johanna na začasnem delu na Norveškem.

Stoeckl
vszi

Včeraj se je pet Norvežanov uvrstilo v deseterico, vsak dan pa je bil vsaj en njihov skakalec na stopničkah za zmagovalce. Nanj so se uvrstili Kenneth Gangnes (v petek), Johann Andre Forfang (v soboto) in včeraj Andreas Stjernen. »Težko je opisati. Skakali so kar eden za drugim. Veliko dela sem imel na stolpu,« je še dodal Stöckl.

O Petru Prevcu pa je pristavil še tole: »Mogoče je res malce neugodno, ampak moramo občudovati, kaj je storil. Vseeno smo tudi mi odlično opravili s svojim delom.« Norvežani so prednost v seštevku za pokal narodov ta konec tedna kljub trem zmagam slovenskih orlov povišali iz 584 na 780 točk, kar jih vseeno označuje kot daleč najboljšo skakalno reprezentanco na svetu.

Članki iz rubrike