sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

su
su
0 27.02.2016 16:14:57

Peter Prevc: Včeraj me je še skrbelo (video)

Reuters
Peter Prevc je v Almatiju dosegel že 12. zmago v svetovnem pokalu v tej sezoni. Kako fantastičen je ta podatek pove dejstvo, da je drugi na listi po številu zmag na sončni strani Alp Primož Peterka v svoji celotni karieri osvojil 15 zmag.

Najboljši skakalec v tej sezoni je bil po tekmi seveda zadovoljen s prikazanim. "Res mi je šlo kar dobro. Prišel sem na skakalnico in takoj ujel mizo. Skakalnica je v zraku podobna Bloudkovi v Planici, saj je 'pukl' kar razpotegnjen in moraš vztrajati v letu, saj ne veš, ali te bo poneslo 125 ali 130 ali več," je najprej skakalnico opisal zmagovalec prve tekme za svetovni pokal v Almatiju

"Takoj ko sem prišel, sem skakal na visokem nivoju. Včeraj me je skrbelo, ali bom odlične skoke uspel prenesti na tekmo, potem pa sem si oddahnil v prvi seriji in v drugi dobro skočil. Upam, da bo šlo jutri tudi dobro," je nekaj svojih skrbi predstavil Prevc, ki je imel na Finskem precej težav s svojim skakanjem. Morda je bil kriv tudi pritisk ob bližanju h koncu sezone, toda 23-letnik iz Dolenje vasi temu oporeka. 

prevc pm
Profimedia

"Zaenkrat sem lahko čisto miren. Po tako dobri tekmi kot že dolgo ne, sem zelo samozavesten in miren. Bolj nemiren si, ko ti ne gre vse po načrtih. Ko ti enkrat uspe pa si zadovoljen," je mirno dodal Prevc, ki bo jutri znova naskakoval zmago na novem prizorišču tekem za svetovni pokal, ki je iz kilometra v kilometer zelo različno: "Almaty je kar pisana prestolnica, mešanica novega in starega. Imaš 20 starih blokov, ena nova zgradba pa pride takoj za njimi. Po Nižnem Tagilu je tako to še eno novo mesto, kjer doslej še nisem bil in sem ga lahko obiskal." 

Za tiste, ki si niste ogledali tekme, ponujamo tudi odličen skok v drugi seriji, s katerim si je Peter Prevc zagotovil zanesljivo prednost in 12. zmago v sezoni svetovnega pokala.

Članki iz rubrike