nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 03.03.2016 11:16:52

Bjoerndalen: Imam občutek, da je prišel pravi trenutek

Ole Einar Bjoerndalen
Eden najboljših biatloncev vseh časov Norvežan Ole Einar Bjoerndalen se kot kaže še ni povsem odločil, ali bo končal bogato športno kariero. Dvainštiridesetletni športnik bo tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Oslu, ki se na severu pričenja danes, prav gotovo v središču pozornosti.

Rekorder po številu naslovov s svetovnih prvenstev in olimpijskih iger zaenkrat ni želel razkriti, ali se bo na domačem prvenstvu tudi poslovil, čeprav je pred meseci o tem že govoril.

"Ko človek zaključi športno kariero, se nenadoma sreča z drugimi situacijami. In če v teh ne bom zadovoljen, potem bom morda nadaljeval s športom," je dejal 42-letni Norvežan v pogovoru za nemško tiskovno agencijo dpa, a hkrati dodal: "Po sezoni bom smučke postavil v kot. Imam občutek, da je prišel pravi trenutek za to."



Bjoerndalen je že po olimpijskih igrah 2014 v Sočiju načel temo zaključek kariere, a si tudi takrat premislil in nadaljeval. Nekateri poznavalci so mnenja, da bo vztrajal vsaj še do olimpijskih iger 2018 v Južni Koreji. "Prepričan sem, da bo nadaljeval," ob tem meni francoski zvezdnik tega športa Martin Fourcade, novi kralj lovcev na smučeh.

Rekorderka po številu naslovov med dekleti Nemka Magdalena Neuner pa napoveduje: "Če tukaj v Oslu ne bo osvojil kolajne, potem mislim, da se lahko veselimo njegovega nastopa na olimpijskih igrah 2018."

Značke: bjoerndalen, biatlon

Članki iz rubrike