podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 16.03.2016 12:02:18

Kline 11. v St. Moritzu, zadnji smuk Feuzu, Fillu smukaški globus

Boštjan Kline
Reuters
Najboljši slovenski smukač Boštjan Kline je na svojem prvem nastopu na smukih v St. Moritzu osvojil 11. mesto.

Zmagovalec zadnjega smuka v sezoni svetovnega pokala je Švicar Beat Feuz, krstni mali kristalni globus za zmago v posebnem seštevku smuka je pripadel Italijanu Petru Fillu. Avstrijec Marcel Hirscher si je že zagotovil skupno zmago.

Na finalnem smuku je nastopilo najboljših 22 smukačev, točke pa je osvojilo le prvih petnajst tekmovalcev. S progo, smuk se je zaradi sneženja in slabe vidljivosti začel s polurno zamudo, je najhitreje opravil domačin Feuz. Drugi je bil Američan Steven Nyman (+0,08), tretji Kanadčan Erik Guay (+0,54).

Zelo dobro se je odrezal najboljši slovenski smukač, 25-letni Mariborčan Kline, ki je bil v zgornjem delu hitrejši od takrat vodilnega Francoza Johana Clareyja, ob prihodu v cilj pa je s takratnim zaostankom 54 stotink vpisal četrti čas. Do konca je izgubil še sedem mest za končno uvrstitev v prvi enajsterici, z zaostankom +1,42 sekunde. Na zadnjem smuku je pridobil eno mesto ter je sezono končal na 17. mestu (185 točk) v posebnem smukaškem seštevku.



Smukaški mali kristalni globus za zmago v posebnem seštevku discipline je pripadel 33-letnemu Italijanu Petru Fillu, ki je do konca trepetal za globus, potrdil ga je z 10. mestom. Fill je postal prvi Italijan z osvojenim smukaškim malim kristalnim globusom. Norvežana Aksla Lund Svindala, ki na zadnjih štirih smukih v sezoni zaradi poškodbe ni nastopil, je premagal za 26 točk, Norvežan Kjetil Jansrud in Italijan Dominik Paris, pa sta zaostala 30 točk. Jansrud je bil četrti, Paris pa na 19. mestu ostal brez točk.

Največji zmagovalec zadnjega smuka je Avstrijec Marcel Hirscher, ki na smukih sploh ne tekmuje. Hirscher si je namreč tri tekme pred koncem sezone tudi dejansko zagotovil veliki kristalni globus, že petega v karieri, za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Hirscher se je tako na večni lestvici izenačil z Luksemburžanom Marcom Girardellijem.

Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je smuk prav tako izpustil, zaostaja preveč, da bi lahko na preostalih tekmah nadoknadil zaostanek. Hirscher si je že s sijajnim vikendom v Kranjski Gori, z dvema zmagama na tekmah za pokal Vitranc, zagotovil nedosegljivo prednost 353 točk pred 21-letnim Norvežanom.

Značke: kline, smuk, st.-moritz

Članki iz rubrike