sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

gv
gv
0 19.04.2016 10:05:50

Prevc osvaja nagrade tudi, ko je na dopustu

Športna akademija ZDA je slovenskega smučarskega skakalca Petra Prevca izbrala za najboljšega športnika meseca marca na svetu!

Za Petrom Prevcem je resnično izjemna sezona, v kateri je poskrbel za kar nekaj novih mejnikov in postavil številne rekorde, ki jih bo verjetno izboljšal lahko le on sam.

Slovenski šampion se trenutno nahaja na dopustu, na katerega se je s svojo boljšo polovico podal kmalu po koncu sezone, kljub temu pa je prišel še do enega uglednega priznanja.

prevc azarenka

Ameriška športna akademija ga je uvrstila med kandidate za najboljšega športnika meseca marca, ravno slovenski športnik pa je ugnal vso svetovno konkurenco. Prevc je prejšnji mesec prepričljivo zmagal na zaključku svetovnega pokala v Planici, za njim pa so v boju za športnika meseca končali kitajski skakalec v vodo Chen Aisen (na domačem SP je pokoril konurenco in osvojil zlato medaljo), Trayvon Bromell (20-letni ameriški atlet, ki je na dvoranskem SP zmagal v teku na 60 metrov), Buddy Hield (ameriški košarkar, ki je nase opozoril v konlani sezoni lige NCAA), Jaromir Jagr (44-letni češki hokejist, ki je marca postal tretji najboljši strelec v zgodovini lige NHL) in Lee McCoy (ameriški igralec golfa).

Omenjena akademija je izbirala tudi najboljšo športnico meseca marca. Za najboljšo je bila izbrana beloruska teniška igralka Viktorija Azarenka (Belorusija, tenis), za njo se se pa zvrstile Claudia Cesarini (Italija, moderni peteroboj), Vashti Cunningham (ZDA, atletika), Gabby Douglas (ZDA, gimnastika), Kelsey Mitchell (ZDA, košarka) in Sophie Scheder (Nemčija, gimnastika).

Peter Prevc in Viktorija Azarenka imata zdaj priložnost, da postaneta najboljša športnika v letu 2016. Zmagovalec bo znan drugo leto, med kandidati pa bo vseh 12 športnikov in športnic, ki so slavili v posameznem mesecu.

Značke: prevc, azarenka, nagrada

Članki iz rubrike