sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

STA
STA
0 13.07.2016 15:58:13

Skakalci iz Planice v Courchevel

Arsen Perić
Smučarski skakalci in skakalke bodo konec tedna nastopili na prvi tekmi poletne velike nagrade v francoskem Courchevelu. Slovenci so v Planici opravili zadnji trening, na pot odhajajo v četrtek zjutraj. V Francijo pa ne bo odpotoval najboljši skakalec zadnje zime Peter Prevc, ki bo začel tekmovati prihodnji teden v Wisli.

Na petkovi in sobotni moški preizkušnji bodo slovenske barve branili Robert Kranjec, Jaka Hvala, Anže Semenič, Anže Lanišek, Rok Justin in Ernest Prišlič, na sobotni ženski pa Špela Rogelj, Urša Bogataj in Nika Križnar.

Skoke orlov na Bloudkovi velikanki sta budno spremljala trenerja Jani Grilc in Nejc Frank. Prvi je o prihajajočih tekmah ter o dosedanjih pripravah dejal: "S tistimi, ki imajo dovolj točk iz zime ne hitimo, s tekmami bodo začeli v Wisli. Tiste, ki potrebujejo točke za kvote pa nekako poskušamo že zdaj spraviti na tako raven, da bodo osvojili čim več točk, da bomo zadržali kvote za zimo. V tem obdobju smo bili osredotočeni na kondicijski del, na razvoj eksplozivnosti, startne moči, zdaj pa prihajajo bolj tehnični treningi. Za to obdobje lahko rečem, da je stanje zadovoljivo. Res je, da skoki še nihajo, so pa na želeni ravni."

Frank, ki bo odšel skupaj s skakalci v Francijo, pa je povedal: "Tu smo opravili kar nekaj uspešnih treningov, vreme nam je bilo naklonjeno. Tudi tekmovalci, ki bodo zdaj ostali doma, so naredili napredek. Gremo pa z optimizmom na prve tekme. Pomembna je vsaka tekma, poletje nam pa res služi za to, da nekako vidimo, kje je konkurenca. Videli bomo, kako smo pripravljeni. Je tudi manjša novost pri dresih. Delamo veliko z vsemi tekmovalci, lahko pa rečem, da Peter drži visoko raven, to se je videlo že v Kranju, Robi pa mu je zelo blizu. Pred dopustom je zelo dobro skakal tudi Jurij, tudi Jaka in Anže Semenič sta na višji ravni, kot pa lani v tem obdobju."

prevc
Arsen Perić

Glavni trener ženske A reprezentance Stane Baloh je o skokih njegovih varovank rekel: "Forma je času primerna, ni nič pretresljivo dobrega ali slabega, skakanje je solidno. Glede na to, da je samo ta tekma, potem pa dva meseca nič, niti nismo tempirali ne vem kakšnega skakanja. Smo šli enostavno čez trening. Gremo v Francijo, da vidimo, kje so druge ekipe in kje smo mi in da potem delamo naprej."

Dekleta bodo na naslednji tekmi poletne velike nagrade nastopila šele septembra v ruskem Čajkovskem, medtem ko bodo fantje naslednji konec tedna že skakali v poljski Wisli, med drugimi tudi Peter Prevc in Jurij Tepeš.

Članki iz rubrike