GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

rp
rp
0 28.07.2016 10:13:49

Za globus tudi v paralelnih tekmah

Andre Myhrer
Reuters
Švedski specialist za slalom Andre Myhrer je v pogovoru za fi-ski.com spregovoril tudi k usmeritvi k več ekipnim tekmam in paralelnim disciplinam.

Kot pravi, so takšne paralelne tekme lepo dopolnilo vsem ostalim disciplinam. "S temi tekmami lahko naš šport bolj približamo ljudem in povečamo zanimanje. Dober primer je bila zadnja tekma v Stockholmu. Zakaj jih ne bi izvedli štiri do šest na sezono, jih uvrstili v svojo disciplino in ob koncu podelili globus? To bi tudi končalo debate, ali bi morali nagraditi slalomske in veleslalomske točke. Tako bi tudi opravili več tekem in morda prej opravili kvalifikacije, da tekme ne bi predolgo trajale."

Myhrerju je v zadnji sezoni šlo dobro ravno na paralelnih tekmah; v Stockholmu je bil drugi in na paralelnem veleslalomu v Alti Badii tretji. "Ko sem bil mlajši, sem tekmoval na veliko paralelnih tekmah in to se pozna. Vseeno me je tretje mesto v Alti Badii kar presenetilo. Ne vem, zakaj sem hiter, enostavno dobim več adrenalina, ko smučam poleg še nekoga ob strani. Takrat moraš biti malce bolj brutalen in iskati tiste dele proge, kjer lahko še pridobiš na hitrosti. V tem sem kar dober," je Andre razložil, v čem je skrivnost njegovih paralelnih uspehov.

Myhrer je v pogovoru še dodal, da na SP 2017 v St. Moritzu načrtuje kolajno, ki je na dosedanjih osmih SP še ni osvojil, da do prvega skupnega treninga na Zermattu vadi sam in brez kondicijskega trenerja ter da bo v kratkem drugič postal oče. "Preveč koncentracije na le eno stvar ni nikoli dobro. Našel sem dobro ravnovesje med tem, da sem profesionalni smučar in profesionalni oče," je še dodal.

Članki iz rubrike