mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Robert Pogačar
Robert Pogačar
0 26.09.2016 10:25:11

Domen Prevc na stopničkah v Visli

fis
Najmlajši iz moškega dela dinastije Prevc je na tekmi celinskega pokala v Visli na Poljskem osvojil drugo mesto za Italijanom Davidejem Bresadolo.

Davide si je zmago zagotovil z odličnim prvim skokom, saj Prevc v drugem ni uspel nadoknaditi 5,9 točke zaostanka. Prva dva je ločilo 1,4 točke. Domen je za skoka 126.5 in 125.5 metra prejel 268.2 točki, zanj so bile v tej sezoni na plastiki to prve stopničke. "Tako dobrega rezultata nisem pričakoval, upal sem le na dobre skoke. Zaradi tega sem zelo srečen," je po tekmi dejal najmlajši iz moškega dela dinastije Prevc.

Tik pod stopničke je skočil Rok Justin, ki je bil četrti, za tretjim, domačinom Janom Ziobrom, je zaostal za 5,4 točke. Tilen Bartol je bil osmi, mladi up iz Velenja Aljaž Osterc 17. in Tomaž Naglič na 25. mestu. Italijanski uspeh sta s petim in šestim mestom dopolnila Sebastian Colloredo in Alex Insam. Delo dosedanjega trenerja Poljakov Lukasza Kruczeka torej že rojeva sadove.

Na nedeljski tekmi je slavil Nemec Markus Eisenbichler pred Avstrijcem Danielom Huberjem in Insamom. Domen Prevc je bil tokrat osmi, Bartol deseti, Justin 12., Osterc 19. in Ernest Prišlič na 27. mestu.

V seštevku celinskega pokala vodi Eisenbichler s 518 točkami, drugi je Justin s 411.

Članki iz rubrike