Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rp
rp
0 05.10.2016 17:56:27

Oberstdorf lovi Planico in Vikersund

Letalnica v Oberstdorfu
www.fis-ski.com
Eden od vrhuncev prihajajoče skakalne sezone bodo tudi poleti na prenovljeni letalnici v Oberstdorfu, kjer naj bi se po daljavah približali dosežkom iz Vikersunda in Planice.

Letalnica Heinija Klopferja, ki je polete nazadnje gostila leta 2013, bo na prenovljeni napravi letalce v novi sezoni gostila med 3. in 5. februarjem. Njen rekord, ki ga je 2009 postavil Finec Harri Olli, znaša 225 metrov in pol, po čemer izmed petih letalnic presega le češki Harrachov, kjer je rekord 214,5 metra. Po prenovi naj bi se po daljavah približala vsaj Kulmu (Peter Prevc je letos tam poletel do 244 metrov), če že ne tudi Planici in Vikersundu. Vse tri letalnice so bile v zadnjih letih že prenovljene.

Tekma v Oberstdorfu bo tudi dobrodošla generalka za naslednje svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, ki ga bo letalnica na Bavarskem gostila leta 2018. Letalnica se bo predstavila z novo zaletno smučino, prenovljeno odskočno mizo, novim poševnim dvigalom ter tudi novim doskočiščem.

Novo letalnico si je moč ogledati tudi na vodenih ogledih, ki potekajo vsaka dva tedna. Posebno turistično atrakcijo predstavlja tudi stolp ob letalnici.

Celoten objekt prenove je bil vreden 11,8 milijona evrov. Prenova 43 let stare naprave je bila potrebna v luči novih predpisov FIS in samega razvoja smučarskih poletov.  

Članki iz rubrike