nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 20.10.2016 12:00:22

Šest slovenskih nastopov na uvodu v sezono v Söldnu

Ana Drev je morala na prisilni počitek.
Nikola Miljković
Konec tedna se bo v Söldnu začela nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju, na uvodnih veleslalomih pa bo nastopilo tudi šest Slovencev. Za uvodne točke pokala se bodo borili Ana Drev, Katarina Lavtar, Tina Robnik in Ana Bucik ter Žan Kranjec in Miha Hrobat.

Prva preizkušnja sezone se bo začela v soboto ob 10. uri, med tekmovalkami na startu, ki se bodo spopadle s progo na ledeniku Rettenbach, pa bodo tudi štiri Slovenke; ekipo bo vodila Drevova, ki ima za seboj najboljšo sezono v karieri.

Dan pozneje bo ob istem času na sporedu še moška tekma; najprej bo nastopil Kranjec, ki je prejšnjo sezono sklenil na 26. mestu v veleslalomskem seštevku točk, za njim pa še Hrobat.


Že danes pa sta slovenska in svetovna javnost v pričakovanju odločitve Tine Maze o morebitnem nadaljevanju tekmovalne poti. To bo sporočila drevi na novinarski konferenci, ki bo v tamkajšnjem dizajnerskem hotelu Bergland.

Mazejeva je s 26 osvojenimi zmagami v svetovnem pokalu najboljša alpska smučarka v zgodovini Slovenije. Dosegla je svetovni rekord po številu zbranih točk v eni sezoni - 2414 - ter prehitela slovitega Herminatorja, Hermanna Maierja. Rekordno sezono 2012/13 je kronala s skupno zmago v svetovnem pokalu, ko je kot edina Slovenka osvojila veliki kristalni globus. Hkrati je takrat osvojila še mala kristalna globusa za posebni seštevek veleslaloma in superveleslaloma.

V svetovnem pokalu je slavila zmage v vseh petih disciplinah, zbrala je skupaj 81 stopničk, osvojila štiri zmage na svetovnih prvenstvih ter dve na olimpijskih igrah. Z največjih tekmovanjih ima 13 kolajn, štiri olimpijske in devet na svetovnih prvenstvih.

Članki iz rubrike