Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.10.2016 10:23:05

Tina Maze pred novim izzivom kot strokovna komentatorka na Eurosportu

Grega Wernig
Najuspešnejša slovenska alpska smučarka Tina Maze bo tudi po koncu izjemne vrhunske tekmovalne športne poti ostala povezana s smučarskim belim cirkusom. Mazejeva je pred uradnim začetkom nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju postala del strokovne komentatorske zasedbe televizijske mreže Eurosport.

Mazejeva se je lani maja začasno poslovila od tekmovanj ter si vzela premor. V času tekmovalne pavze je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Mariboru ter se preizkusila tudi v vlogi televizijske komentatorke. V četrtek je na novinarski konferenci v Söldnu napovedala tekmovalno upokojitev kot vrhunska športnica, a bo s športom še naprej ostala zelo povezana.

Kot so sporočili, bo Tina Maze del Eurosportove strokovne zasedbe, v kateri sta že trdno v sedlu trikratni dobitnik zlate olimpijske kolajne Michael Greis in legendarni poljski skakalec na smučeh Adam Malysz. Z vseevropsko športno televizijsko mrežo bo sodelovala do vključno zimskih olimpijskih iger leta 2018 v Pyeongchangu.

Mazejeva se je po več kot enoletnem tekmovalnem premoru pričakovano odločila, da bo dokončno pospravila smučke v kot in končala svojo bogato smučarsko kariero. Športno pot bo dokončno najverjetneje sklenila na januarski postojanki svetovnega pokala v alpskem smučanju v Mariboru, ko bo navijačem še zadnjič pomahala v slovo. Želi si še enkrat nastopiti na vrhunski ravni in to v svoji paradni disciplini veleslalomu, na Zlati lisici, kjer je leta 1999 debitirala v svetovnem pokalu.


"Mazejeva bo na podlagi svojih bogatih tekmovalnih izkušenj gledalcem Eurosporta skozi pogovore z bivšimi športnimi kolegi pred tekmami in po njih omogočila vpogled v vse, kar se dogaja v glavah vrhunskih smučarjev v trenutkih, ki odločajo. Skozi celotno sezono bodo z njeno pomočjo gledalci deležni tudi neposrednih strokovnih analiz vsakokratne smučarske taktike in strateških odločitev," so ob tem napovedali pri Eurosportu.

"Zelo sem zadovoljna, da sem zdaj del Eurosportove družine, predvsem pa čutim hvaležnost, da lahko nadaljujem svojo pot v športu, ki ga obožujem. Sicer prav nič ne more nadomestiti adrenalina, ki te preplavi, ko tekmuješ na olimpijskih igrah ali tekmah svetovnega pokala, a to je zdaj sveže poglavje v mojem življenju, ki se ga zelo veselim. Iskreno upam, da bom navijačem tekmovalno mrzlico orisala iz čisto drugačnih vidikov," se je novih izzivov razveselila Mazejeva.

Junija 2015 je bil med Discovery Communications in Mednarodnim olimpijskim komitejem sklenjen dogovor, s katerim si je Eurosport zagotovil izključne televizijske in multimedijske pravice za 50 držav in regij na območju Evrope za naslednje štiri olimpijske igre, med katerimi sta tudi Pyeongchang 2018 in Peking 2022.

Izvršni direktor Eurosporta Peter Hutton je bil vesel sklenjenega dogovora s slovensko kraljico belih strmin: "S prihodom Tine v našo strokovno ekipo smo pridobili najbolj kvalificirano osebo na planetu, da bo navijačem iz prve roke približala smučanje na vrhunski ravni. Med stopnjevanjem napetosti pred zimskimi olimpijskimi igrami je sodelovanje s Tino za nas velikega pomena. Je oseba zavidanja vrednega značaja, ki se nikoli ne boji izraziti svojega mnenja. Prepričan sem, da lahko v imenu čisto vseh sodelavcev na Eurosportu rečem, da že komaj čakamo na ustvarjanje skupne zgodbe s Tino v prihodnjih mesecih in letih."

Članki iz rubrike