mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 22.10.2016 07:53:54

Začetek smučarskega živžava: Ana Drev bo startala s številko 3

Reuters
Za vse ljubitelje alpskega smučanja je čakanja konec.

V Söldnu je vse pripravljeno na začetek nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju 2016/17. Karavana bo sezono odprla z veleslalomoma na ledeniku Rettenbach. Danes se bodo na progo najprej pognale alpske smučarke. V minuli sezoni najboljša Slovenka Ana Drev bo startala v prvi jakostni skupini, petkov žreb pa ji je namenil startno številko 3.

Tekmo, začetek prve vožnje bo ob 10. uri, druge ob 13. uri, bo odprla Norvežanka Nina Loeseth, takoj za njo pa bo startala Švicarka Lara Gut, aktualna lastnica velikega kristalnega globusa in branilka zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Na startu bodo še tri Slovenke. Katarina Lavtar ima številko 29, Tina Robnik 36 in Ana Bucik 57 od 66 tekmovalk.



Kot zanimivost velja omeniti, da je Ana Drev najstarejša članica elitne sedmerice in med najstarejšimi na startu. Letnik 1985 so še Avstrijka Michaela Kirchgasser (12), Italijanka Irene Curtoni (14) in Švedinja Frida Hansdotter (8). Najstarejša na startu veleslalomske uverture v sezono je italijanska veteranka Manuela Mölgg, ki ima startno številko 15.

Konkurenca je nekoliko okrnjena, uvodno preizkušnjo bodo zaradi poškodb oziroma pomanjkljive veleslalomske forme izpustile v zadnjih letih najboljša Avstrijka Ana Veith, Američanka Lindsey Vonn in Nemka Viktoria Rebensburg. Na startu tudi ne bo najuspešnejše slovenske alpske smučarke Tine Maze, ki se je odločila za konec izjemne tekmovalne poti, zadnjič pa želi nastopiti januarja na veleslalomu za Zlato lisico v Mariboru.

V nedeljo bo na sporedu še moška tekma, od Slovencev se bosta v boj za premierne točke svetovnega pokala v novi sezoni podala Žan Kranjec in Miha Hrobat.

Članki iz rubrike