Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.10.2016 12:17:50

Pinturault vodi, drugi Hirscher, tretji Murisier, Kranjec 10.

alesfevzer.com
V Söldnu je na sporedu še premierni veleslalom za začetek nove sezone svetovnega pokala alpskih smučarjev. V prvi vožnji so že nastopili v minuli zimi najboljši veleslalomisti. Vodi Francoz Alexis Pinturault, ki je za 17 stotink sekunde prehitel Avstrijca Marcela Hirscherja, tretji je Švicar Justin Murisier, ki je bil tri stotinke počasnejši.

Najboljši alpski smučar minule zime, ki je osvojil svoj še peti veliki kristalni globus za skupno zmago, Hirscher, je startal kot tretji ter prepričljivo ugnal prva dva Francoza na startu, tekmo sta odprla Mathieu Faivre in Thomas Fanara, kar pa je bil račun brez tretjega Francoza v prvi jakostni skupini Alexisa Pinturaulta. Ta je največjega avstrijskega zvezdnika belega cirkusa potisnil na drugo mesto.


V prvi trideseterici na startu prve vožnje je bil tudi najboljši slovenski veleslalomist v minuli zimi Žan Kranjec, ki je na startu nosil številko 24. Kranjec se je odločno in napadalno pognal na progo na ledeniku Rettenbach ter z nekaj manjšimi napakami ob vseh merjenjih vmesnega časa obdržal stik z najboljšimi. Ob prihodu v cilj je zaostanek znašal 1,16 sekunde, kar je bil v tistem trenutku deseti čas, za prepričljivo uvrstitev v drugo vožnjo. Kranjec je denimo prehitel ameriškega veleslalomskega asa Teda Ligetyja.

Prva vožnja se še ni končala. Na startu je vsega skupaj 90 tekmovalcev, startno številko 75 bo nosil drugi Slovenec Miha Hrobat.

Članki iz rubrike