sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 25.11.2016 22:08:00

Sedem skrivnosti Tine Maze

Arsen Perić
Sedem skrivnosti Tine Maze do uspeha na velikem platnu.

Tina Maze v letu, ko se je odločila za tekmovalno upokojitev, ni mirovala. Skupaj z demonstratorjem alpskega smučanja Sandijem Murovcem je posnela dokumentarni film. Najboljša slovenska smučarka vseh časov je v filmu javnosti razkrila sedem skrivnosti do uspeha. Premiera je bila nocoj v kranjskem Cineplexxu.

Tri leta po filmu Na kanto! ali angleško The Edge! sta eden najboljših demonstratorjev smučanja in utemeljitelj tehnike ups Murovec ter najboljša slovenska smučarka znova združila moči ter posnela nadaljevanje filmske zgodbe o vadbi sodobne tehnike alpskega smučanja, film z naslovom 7toHEAVEN (7doUSPEHA)!



Gre za tehnično-športni film, v katerem sta Mazejeva in Murovec, izpostavila sedem tehničnih podrobnosti vrhunskega alpskega smučanja, ki po njunem prepričanju predstavljajo ključ do vrhunske izvedbe slehernega zavoja. Poimenovala sta jih kar Aksiomi smučanja. Poseben gost filma, ta je dolg 45 minut, je bil Andrea Massi, vodja ekipe Team to Amaze, s katerim je Mazejeva začela pohod na smučarski Olimp.

Premiera filma 7doUSPEHA je bila nocoj v kranjskem Cineplexxu. Murovec, z vzdevkom Muri, je od samega začetka sodeloval z ekipo Tine Maze kot zunanji član, zadolžen je bil za iskanje rezerv v smučarski tehniki slovenske šampionke.

Članki iz rubrike