pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 02.12.2016 13:35:21

Šušteršič: Upam, da bom imel težave pri izbiri fantov za SP

Profimedia
V Carezzi se bo 15. decembra začel svetovni pokal v paralelnih disciplinah deskanja na snegu. Slovenska reprezentanca ga bo spet začela v okrnjeni sestavi, saj bo zaradi kroničnih težav s hrbtom manjkal dobitnik dveh olimpijskih kolajn Tržičan Žan Košir, ki je izpustil že lansko sezono, velika verjetnost pa je, da bo to ponovil tudi letos.

Lansko sezono je izpustil tudi Rok Flander, nekdanji svetovni prvak letos namerava nastopiti na kakšni tekmi, za mladega očka pa naj bi bila to zadnja sezona v bogati karieri. Odločitev o slovesu bi najbrž prestavil le v primeru, če bi bil konkurenčen za sam vrh, kar bi mu zagotovo povečalo apetite po nastopu na olimpijskih igrah naslednje leto v Južni Koreji. Se pa je v reprezentanco po poškodbi vrnila najboljša ženska deskarka Gloria Kotnik in se na tekmah evropskega pokala v dvorani v Landgraafu takoj izkazala, kar je dober obet pred sezono.

Za slovenske predstavnike bo ta imela dva večja cilja. Prvi bo tekma na Rogli, ki bo to zimo 28. januarja, in nato marčevsko svetovno prvenstvo v španski Sierra Nevadi, o katerem zaradi nezahtevnosti terena celo razmišlja tudi Košir, ki pa se bi moral prej dokazati glavnemu trenerju Izidorju Šušteršiču, ki bo izbiral potnike za Španijo.


"Sam glede viškov na sezono ne gledam tako kot tekmovalci. Nimamo tako veliko tekem, zato je za mene višek že tekma v Carezzi, nato pa vsaka druga v svetovnem pokalu. Menim, da smo dobro pripravljeni, da smo naredili nek napredek, a bo treba to dokazati. Od Roka Marguča in Tima Mastnaka pričakujem konstantno uvrščanje v finale, Mastnak se je že lani nekajkrat odlično odrezal, verjamem, da bo letos še bolje, da mu bo vrhunski rezultat uspel večkrat. Jure Hafner je bil že lani na treningih med najhitrejšimi, toda dobre vožnje mora prenesti na tekmo, Črt Ikovic je v kakšni vožnji že med hitrejšimi, a od njega visokih uvrstitev še ne moremo pričakovati. Upam, da se bo v karavano uspešno vrnila Kotnikova, vendar so kakršne koli napovedi v zvezi z njo nehvaležne. Po taki poškodbi, ki jo je imela, je vrnitev težka, še vedno obstaja določen strah, zato bodo nihanja od tekme do tekme najbrž prisotna," je o ciljih posameznikov spregovoril Šušteršič in dodal: "Želim si, da bi imel težave pri izbiri ekipe za svetovno prvenstvo, to bi pomenilo, da je konkurenca v ekipi dobra."

Prvi adut Slovencev naj bi bil tudi letos Rok Marguč. Lani je imel po zamenjavi opreme na začetku sezone težave, zato rezultati niso bili najboljši, a ko se je vrnil na staro desko, je bil konstantno na stopničkah, kot sam pravi, je bila to njegova najboljša sezona, zato upa, da bo začel tam, kjer je lani končal.

"Če bi ponovil konec lanske sezone, bi bilo to nekaj izjemnega. Še posebno, ker je letos ob koncu svetovno prvenstvo v Sierra Nevadi, kjer sem že imel uspehe, teren mi ustreza, zato bom napadal svojo peto kolajno na svetovnih prvenstvih. Pred letošnjo sezono nisem veliko eksperimentiral, zamenjal sem le smučarske čevlje, a prvi občutki v njih so odlični, boljši kot v starih. Tudi zdravstvenih težav nisem imel toliko kot pred lansko sezono, za mano je le en prehlad. Na zadnjih treningih v Kronplatzu, na katerih sem vadil le slalom, se mi je pojavila bolečina v pokostnici, a je zaradi intenzivnosti treningov to nekaj normalnega, po fizioterapijah je stanje že precej boljše. Pravih primerjav z drugimi še nisem imel, med sabo se v ekipi nismo primerjali, v Kronplatzu so bili tudi Italijani, a so oni trenirali veleslalom. Prepričan pa sem, da sem za začetek dobro pripravljen, jasno pa je, da si želim pripravljenost stopnjevati," je pred začetkom sezone optimističen Celjan, ki se bo že v nedeljo skupaj z preostalimi reprezentanti odpravil na trening v Carezzo, na katerem pa se bo bolj posvetil veleslalomu, še pred tekmo za svetovni pokal pa bo nastopil na tekmi evropskega pokala.

Članki iz rubrike