Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 02.12.2016 15:45:11

Kline presenetil samega sebe: Mislil sem si, da sem lahko med deset ali petnajst

Grega Wernig
Slovenski smučarji so izvrstno začeli sezono svetovnega pokala. Na uvodnem veleslalomu na ledeniku Rettenbach nad Söldnom je bil Žan Kranjec četrti z najboljšim dosežkom v karieri. Za nov izvrsten dosežek je poskrbel Boštjan Kline, ki je bil na superveleslalomu v Val d'Iseru peti, za tretjim mestom pa zaostal le štiri stotinke sekunde.

Kline je bil v minuli sezoni najboljši slovenski predstavnik v moški konkurenci s premiernimi stopničkami, drugi je bil tako v superveleslalomu v Hinterstoderju kot v smuku v Garmisch-Partenkirchnu.

Mariborčan je na startu prvega superveleslaloma v sezoni nosil številko 4 in je s končnim razpletom presenetil samega sebe: "Malo sem si mislil, a sem želel počakati še Aksla Lund Svindala, ki je bil za mano. Ko me je prehitel za tri desetinke, sam si mislil, da sem lahko med deset ali petnajst. Tudi po občutku se mi je zdelo v redu, a za menoj so še prihajali fantje, tako da sem rajši počakal."

Na obeh uradnih treningih smuka je bil nekoliko zadržan: "Dobro, tisto je bil smuk, a že tam sem se skušal korektno lotiti stvari, borbeno in na polno. Na prvem treningu sem naredil napako, na drugem nisem imel nekega najhitrejšega časa. Ni šlo za to, da sem kaj zaviral, preizkusil sem teren, material in sebe."



V soboto bo na sporedu smuk z začetkom ob 10.45, na katerem bo možno spremljati štiri slovenske nastope Andreja Šporna, Klineta, Kosija in Čatra, ki je za start na smuku premagal Perka in Miho Hrobata. "Želim potrditi današnjo vožnjo in uvrstitev. Napake, ki sem jih naredil na treningu želim popraviti in napredovati v smučanju, časovno in rezultatsko. A najprej bo treba smučati, biti skoncentriran," je dejal Kline.

Na startu superveleslaloma so bili poleg Klineta še trije Slovenci. Še najbližje točkam je bil Martin Čater, ki je s številko 42 zaostal 1,98 sekunde za 32. mesto. Klemen Kosi je s številko 38 na startu preizkušnjo končal na 48. mestu (+2,52), slovenske nastope je sklenil Rok Perko, s številko 60 je vpisal končno 57. mesto (+3,70).

Odgovorni trener za hitre discipline v slovenski moški ekipi za svetovni pokal Peter Pen je bil navdušen z dosežkom Klineta: "To je njegov drugi najboljši rezultat na superveleslalomu. Mislim, da je bil pravi in da se je dobro lotil. Že zdaj vemo, da so bile na določenih delih rezerve, a to je njegov stil smučanja. Moram biti več kot zadovoljen. To je bila želja in cilj, da tako starta v sezono, da takoj pokažemo, kam spadamo oziroma kje želimo biti. Kar se tiče ostalih, so imeli danes dobro priložnost, saj je bila proga izredna. Martin se je dobro lotil, a ste videli, bil je manj kot dve sekundi zadaj, pa je ostal brez točk. Martin in Kosi sta boljša, kot pa kaže njun rezultat danes. Perko se je s to virozo prebijal skozi teden, upal sem na najbolje, izpadlo pa je slabo."

Članki iz rubrike