bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ue
ue
0 03.12.2016 19:28:29

Goran Janus: V nedeljo pričakujem boljši nastop Petra Prevca

Grega Wernig
Slovenija je na ekipni tekmi v Klingenthalu lani osvojila drugo mesto, tokrat pa je bila daleč ob boja za stopničke.

Kot prvi je med slovenskimi skakalci skočil Jurij Tepeš, ki je imel s 131 metri šesto daljavo. V drugi skupini je Jaka Hvala skočil 121,5 m, tri metre in pol pa je bil nato daljši Domen Prevc. Aktualni zmagovalec svetovnega pokala Peter Prevc je pristal pri 133,5 m, kar je Sloveniji na polovici tekmovanja prineslo šesto mesto.


V finalni seriji je Tepeš skočil pol metra manj kot v prvi seriji, vsi upi za napad proti vrhu pa so dokončno ugasnili po pristanku Hvale, ki je s 120,5 m za meter zaostal za daljavo iz prve serije, zato pa je navdušil Domen Prevc, ki je imel s 145 m tudi najboljšo daljavo dneva, Slovenija pa se je pridobila eno mesto, ki ga je s 132 m Peter Prevc brez večjih težav potrdil.

"Tekma je bila zelo lepa, napeta, poštena za nas in ostalo trojico na stopničkah. Kar se tiče nas, smo delali preveč grobih napak. Prvi skok Domna Prevca ni bil nič posebnega, to se dogaja tudi na treningih, zgodi se tudi na tekmi. Opravil je določeno korekturo in nato je opravil dober skok. Med serijama smo se pogovorili, to je tudi naredil in skočil zelo daleč. Tudi pri Petru Prevcu bomo za nedeljo napravili določene korekture in pričakujem boljši nastop. Jaka Hvala je v petkovih kvalifikacijah in v današnjem poizkusnem skoku opravil solidne nastope, na tekmi žal ne, a to je njegova trenutna raven, medtem ko je Jurij Tepeš skakal konstantno. Preprosto, jutri je nova tekma in gremo naprej," je Goran Janus, glavni trener slovenske skakalne reprezentance, komentiral današnji nastop svojih izbrancev.

Članki iz rubrike