pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

sta
sta
0 04.12.2016 18:21:49

Junak dneva Domen Prevc: Danes je bilo že lažje

Domen Prevc
Arsen Perić
Zmagovalec tretje posamične tekme za svetovni pokal v smučarskih skokih je prvič v karieri slišal Zdravljico, ki je bila namenjena samo njemu.

Domen Prevc je dosegel že drugo zmago v letošnji skakalni sezoni, s katero je vložil resno kandidaturo za osvojitev skupnega seštevka svetovnega pokala. Svojega najbližjega tekmeca Daniela Andreja Tandeja je ugnal za le dve desetinki točke.

»Konkurenca je bila zelo zgoščena. Če si in na Finskem lahko še povprečen, si bil tu hitro izven boja. Tu sem ves čas delal dobre skoke in bil ves čas zraven. Zato sem po prvi seriji vedel, da bom lahko še nekaj izvlekel iz nastopa. Ob prvi zmagi so me še usmerjali, kam moram iti, ker je v svetovnem pokalu posebna procedura ob podelitvi, skrbiš, da so ostali okrog tebe veseli. Toda danes je bilo drugič in je bilo že lažje, razlike pa sicer ni bilo velike,« je po veliki zmagi za STA povedal Domen Prevc.

Čeprav je bila to njegova druga zmaga v karieri, je bila zanj kljub temu nekaj posebnega. »Slovenske himne na račun moje zmage še nisem slišal, na Finskem je niso igrali, tudi lani v Oslu na mladinskem tekmovanju ne ... Ko pomisliš, kako majhen narod smo, kako malo nas je, pa smo tako dobri v športu. Očitno se gradi na pravih temeljih in tudi vodstvo je pravo,« je dodal Domen.

Njegov brat Peter tokrat ni bil tako razpoložen, saj je tekmo končal na zanj zelo skromnem 22. mestu.

Članki iz rubrike