kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

gv
gv
17 08.12.2016 12:59:13

Šokantne podrobnosti grozljive nesreče skakalcev: hitrost, stran vožnje, stanje vozila, drugi udeleženec

Ernest Prišlič
Arsen Perič/M24.si
Neuradno, a z zanesljivih naslovov je znanih vse več podatkov o prometni nesreči v Planici, v kateri jo je hudo skupil slovenski smučarski skakalec.


Kaj se je dogajalo v nedeljo v Planici? V bližini osrednjega Nordijskega centra je slovenskega smučarskega skakalca zbil pogodbeni delavec nordijskega centra Planica, šele včeraj pa so o tem dogodku poročali poljski (!) mediji. Slovenska javnost je bila o tem obveščena danes, podrobnosti nesreče pa so bile do zdaj sila skope.

Toda v javnost prihaja vse več šokantnih podrobnosti, med drugim je znano, da je nesrečo povzročil pogodbeni delavec nordijskega centra Planica, ki naj bi se mu mudilo v službo. Med drugim je prišlo v javnost, da je zaradi časovne stiske slabo očistil vetrobransko steklo, posledično je bila vidljivost precej slaba.

semenic ap
Anže Semenič
Arsen Perić

Na poti v službo je posledično spregledal dva slovenska smučarska skakalca, ki sta se pravilno ogrevala in tekla na levi strani ceste. Povzročitelj je tako zapeljal skrajno levo in z visoko hitrostjo trčil v Ernesta Prišliča, med tem ko se je njegovemu reprezentančnemu kolegu trku čudežno uspelo izogniti. Identiteta slednjega je bila sprva neznanka, neuradni, a zanesljivi viri pa so nam pojasnili, da je šlo za člana A reprezentance Anžeta Semeniča.

Semenič je bil po dogodku močno pretresen, a na srečo jo je odnesel brez praske, manj sreče pa je imel Prišlič. 23-letni slovenski smučarski skakalec že od nedelje v umetni komi leži v ljubljanskem kliničnem centru, saj ima možganske krvavitve, njegovo stanje pa naj bi bilo resno, a ni v življenjski nevarnosti. Poleg tega je ob trku utrpel še zlom golenice, počeno pa ima tudi očesno dno. Z umetno komo želijo predvsem ublažiti zatekanje možganov in krvavitve, v takšnem stanju pa naj bi ga ohranjali vsaj še 14 dni.

Članki iz rubrike