nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 09.12.2016 14:15:25

Bauer zadovoljen z 12. mestom, na zasledovanju želi še višje

Grega Wernig
Slovenski biatlonec Klemen Bauer je na tekmi svetovnega pokala na Pokljuki poskrbel za nekaj več dobre volje v domačem taboru, ko je z vsemi desetimi streli - to mu je uspelo šele drugič v karieri - in solidnim tekom osvojil 12. mesto. Tridesetletniku je močno odleglo in upa, da bo na krilih današnjega nastopa še bolj uspešno nadaljeval sezono.

"Rezultat je kot bi si ga želel, streljanje je bilo brezhibno in hitro. Tokrat se ne bom spraševal, kako bi bilo, če bi zadel še en strel več, ker sem vse zadel. Občutek, ko zadeneš vse, je fenomenalen. To se je na žalost v moji karieri zgodilo redko. To je bilo šele drugič in večkrat bi si to želel. Današnji nastop je brez pripomb. Mogoče ostaja nekaj rezerv na teku. To moram analizirati," je bila prva ocena Bauerja v cilju.

"Zelo mi je odleglo, ker vem, da znam. Na treningih je odstotek zadetih strelov zelo visok, problem je bilo to prenesti na tekmo. Po prvi tekmi sezone je bilo težko potegniti kakšne zaključke," je nadaljeval Ihanec, ki je bil še prejšnji teden na uvodni tekmi na Švedskem daleč od načrtov.


Bauer si je za sobotno zasledovalno tekmo z 12. mestom in 52 sekundami zaostanka pripravil dobro izhodišče. "Napovedi za jutri nimam. Želim si ponoviti to od danes, če mi bo uspelo biti takšen na strelišču, bo tekma zelo lepa, rezultat tu nekje kot danes ali celo bolje. To je cilj za jutri," je o tem povedal 30-letnik, ki je bil na domači tekmi tudi že višje. "Na Pokljuki sem že bil sedmi. To bi lahko bil cilj za jutri. Ampak grem neobremenjeno," je dejal dobro razpoloženi slovenski biatlonec.

Bauer je nekako sledil trendom zadnjih sezon, ko so Slovenci pred domačimi gledalci dobro nastopili in vpisali kakšen dober rezultat. "Velikokrat je tako. Celo sezono je težko ohranjati tak ritem. Nekaterim to uspeva, ampak teh je zelo malo. Vesel sem, da mi je to uspelo na Pokljuki. Nadaljevanje bo lažje," pravi Bauer.

"Včasih rezultat ni pravi pokazatelj. Lahko imaš slabe smuči, piha na strelišču, in je polomija. Treba je verjeti, jaz še vedno verjamem. To danes je realnost. V teku je lahko še boljše, streljanje pa je to to," je še pripomnil Bauer in opozoril na pasti biatlona.

Značke: bauer, biatlon, pokljuka

Članki iz rubrike