Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 15.01.2017 11:31:34

Začetek treninga smuka v znamenju dveh hudih padcev

Ilka Štuhec
Grega Wernig
Po dnevu premora, ko sta zaradi neugodnih vremenskih razmer odpadla tako ženski kot moški smuk, se je svetovni pokal v alpskem smučanju nadaljeval s klasičnim moškim slalomom v švicarskem Wengnu ter s treningom pred specialnim ženskim smukom, ki ga bodo vseeno skušali izpeljati v avstrijskem Zauchenseeju. Trening sta zaznamovala dva padca.

Alpske smučarke v Zauchenseeju so imele precej veliko smolo povezano z vremenom, kajti tekmovalke niso uspele opraviti niti enega obveznega treninga smuka, kljub trem poskusom. Izjalovil se je tudi načrt, da bi trening opravile v soboto ter se nato pomerile na smukaški preizkušnji za točkovanje svetovnega pokala.

Ker je bila vremenska napoved za nedeljo nekoliko ugodnejša, so se odločili, da bodo sprva napovedano alpsko kombinacijo odpovedali, namesto nje pa vseeno skušali izpeljati najprej uradni trening smuka in nato še smuk za svetovni pokal alpskih smučark, ki se bo zanesljivo začel kasneje, kot ob 12.15, saj sta trening zaznamovala prekinitvi po dveh hujših padcih, v snegu sta se znašli Italijanka Nadia Fanchini in Madžarka Edit Miklos. Za zdaj ni znano, ali sta se huje poškodovali.


Na startu treninga in nato smuka so tri Slovenke. V rdečo majice vodilne v smukaškem seštevku oblečena Ilka Štuhec, zmagovalka prvih treh smukov, je že preizkusila progo ter trenutno drži 13. čas treninga, za za zdaj najhitrejšo Avstrijko Christine Scheyer je zaostala sekundo in 95 stotink. Prvič po daljšem premoru zaradi poškodbe je na treningu nastopila ameriška smukaška kraljica Lindsey Vonn, ki je za Mariborčanko zaostala 35 stotink sekunde. Na startu treninga in nato tekme sta še Maruša Ferk in Vanja Brodnik.

V švicarskem Wengnu sobotnega smuka zaradi prevelike količine novega snega na progi niso mogli izpeljati. Danes je na sporedu še zadnje dejanje, letos nepopolnega, tekmovanja za pokal Lauberhorn, klasični slalom. Na startu je en Slovenec Štefan Hadalin, ki ima številko 45.

Prvo vožnjo je že opravilo 20 tekmovalcev, med katerimi je bil najhitrejši Norvežan Henrik Kristoffersen pred Avstrijcem Manuelom Fellerjem (+0,36), Rusom Aleksandrom Horošilovom (+0,44) ter vodilnim smučarjem sezone Avstrijcem Marcelom Hirscherjem (+0,56). Fellerja so naknadno diskvalificirali. Začetek finala je ob 13.30.

Članki iz rubrike