kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

zu
zu
0 15.01.2017 15:27:10

Štuhčeva: Ni bilo lahko, tu smo že četrti dan

Ilka Štuhec
Bobo
Ilka Štuhec se prvič v tej sezoni ni uvrstila na stopničke na smukih za svetovni pokal. Zmagala je na prvih treh smukih v tej zimi. Na smuku v Zauchenseeju je osvojila peto mesto. Za senzacionalno zmago in navdušenje domačih navijačev je poskrbela 22-letna Avstrijka Christine Scheyer, ki je bila pred tem v svetovnem pokalu najboljša deveta.

Mariborčanka je bila peta na startu ter je z veliko prednostjo 1,39 sekunde prevzela vodstvo. Še po 24 tekmovalkah na startu je kazalo, da bo stala vsaj na stopničkah. Pred tem sta bili hitrejši od Štuhčeve Švicarka Lara Gut, ki je vodilno smukačico sezone prehitela za pičle tri stotinke sekunde, ter Tina Weirather iz Liechtensteina, ki je bila hitrejša za 19 stotink.

"Sem zadovoljna, to danes je bil moj maksimum, nimam si skoraj nič za očitati. S pogoji se je odvijalo, kakor se je, a vemo, da današnja zmagovalka smuča tudi zelo dobro. Ni bilo lahko, tu smo že četrti dan, pa smo šele danes peljale po progi. Pripravljal si se in dal skozi cel proces, pa je bilo odpovedano ali prestavljeno. Na samem si je treba 'naštimati' glavo in se skoncentrirati, ko gre zares, potem pa iti na polno in pokazati maksimum," je po podaljšanem koncu tedna v Avstriji z le eno tekmo dejala Štuhčeva.



Trenerja Gregorja Koštomaja podrobna analiza tekme še čaka: "Težko kaj natančno povem, saj je bil program danes tako zgoščen, da med obema vožnjama niti nisem prišel v cilj, da bi se pogovoril in pogledal video. Bolj kot ne sem videl rezultate in en del vožnje. Mislim, da so se pogoji malo spreminjali, kljub temu pa je Ilka odlično odsmučala, bomo pa še poiskali kje so rezerve. Dolgi dnevi so bili. Kljub temu, da se nič ne zgodi zgodaj vstaneš, greš na teren in obuješ smučarske čevlje. Popoldan smo naredili kondicijo tako da ni bilo nič kaj neobičajnega za naš šport, ki je v naravi. Čakali smo tekmo in hvala bogu, da se je zgodila."

Preostali Slovenki Maruša Ferk in Vanja Brodnik sta bili na 46. in 48. mestu prepočasni za trideseterico in točke. Naslednja postaja karavane alpskih smučark bo nemški Garmisch-Partenkirchen, kjer bosta 21. in 22. januarja na sporedu smuk in superveleslalom.

Članki iz rubrike