Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Bojan Gomboc
Bojan Gomboc
0 20.01.2017 14:32:46

Uvod v Kitzbühlu domačemu smučarju

Matthias Mayer
Reuters
Avstrijec Matthias Mayer (1:11,25) je zmagovalec četrtega superveleslaloma za svetovni pokal, s katerim se je odprl smučarski praznik na Tirolskem v Kitzbühlu. Italijan Christof Innerhofer (+0,09) je osvojil drugo mesto, tretji je bil Švicar Beat Feuz (+0,44). Za najboljši slovenski izid je z 22. mestom (+1,68) poskrbel Boštjan Kline.

Na startu so bili še trije Slovenci. Klemen Kosi je na 36. mestu (+2,37) izpadel iz trideseterice in s tem iz mesta dobitnikov točk, Martin Čater in Tilen Debelak tekme nista končala in sta ostala brez uvrstitve.

Za veselje domačih navijačev je poskrbel 26-letni aktualni olimpijski smukaški prvak Mayer, ki je vpisal svojo prvo zmago v tej sezoni, sicer pa drugo superveleslalomsko in četrto v svetovnem pokalu. Preostali dve ima v smuku. Mayer je pred letošnjim Streifom nazadnje slavil zmago na superveleslalomu pred skoraj dvema letoma v Saalbachu.



Prvič v tej sezoni na zmagovalnem odru ni bilo norveškega tekmovalca. Najboljši Norvežan je bil Aleksander Aamodt Kilde na četrtem mestu. Zmagovalec prvih treh superveleslalomov Kjetil Jansrud se je moral tokrat zadovoljiti z devetim mestom.

Kitzbühel bo v soboto gostil znameniti smuk s Petelinjega grebena, letošnji tekmovalni konec tedna na avstrijskem Tirolskem pa se bo sklenil z nedeljskim slalomom.

Članki iz rubrike