GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 20.01.2017 20:33:42

Kavboj očitno še ni rekel zadnje: Bode Miller se še ne bo upokojil

Bode Miller še nima dovolj spuščanja po zasneženih strminah.

Ameriški smučarski zvezdnik Bode Miller, ki že nekaj časa ni aktiven v svetovnem pokalu, še ne bo dokončno odložil smuči v kot. Vrnitev je možna, je dejal danes ob robu tekem za svetovni pokal v slovitem Kitzbühlu, časovnega okvirja za ta korak pa ni določil.

Američan je novinarje v prestižnem avstrijskem smučarskem središču danes v Kiztbühlu povabil na novinarsko konferenco in takoj so se pojavila ugibanja o njeni vsebini, strnjena v dve točki: bo oznanil konec kariere ali pa to, da bo še vztrajal?

Izkazalo se je, da gre za slednje. Napovedal je, da bo še tekmoval v svetovnem pokalu, le datumov se je izogibal. "Nastopanje v svetovnem pokalu je še vedno moj cilj. A ta cilj moram združiti še z milijonom drugih ciljev," je bil v odgovoru na vprašanje, ali se še vidi kot tekmovalec v svetovnem pokalu, kot vedno slikovit smučar, ki v karavani velja za posebneža brez dlake na jeziku.



Njegova odsotnost je že precej dolga, po poškodbi v Vailu pozimi 2015 se je lani jeseni že nameraval vrniti, a na drugih smučeh kot pred poškodbo. Ker pa je imel še veljavno sponzorsko pogodbo s starim proizvajalcem, je na sodišču v Kaliforniji vložil tožbo, ki pa ni bila uspešna.

"Ni več tako enostavno kot pri 20 letih. Ampak še vedno si rečem, ja, zmogel boš nastopati v svetovnem pokalu," je dejal oče štirih otrok Miller, ki bo letos dopolnil okroglih 40 let. Od njegovega zadnjega zadnjega nastopa sta minili že skoraj dve leti, se pa zdaj telesno počuti povsem nared za nastope na najvišji ravni, je še dejal Američan.

In nazadnje se svojemu slogu ni izognil niti ob vprašanju, ali bi sploh sporočil, da končuje kariero. "Ne. Preprosto me ne bi bilo več zraven," je bil kratek olimpijski prvak, dobitnik številnih medalj na svetovnih prvenstvih in zmagovalec 33 tekem svetovnega pokala.

Članki iz rubrike