902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

zu
zu
4 21.01.2017 16:46:08

Slovenija po zaslugi fantastičnega skoka Petra Prevca 'po polčasu' kar na vrhu

Arsen Perić
V poljskih Zakopanah je končana prva serija ekipne tekme. Prvo so na začetku decembra dobili Poljaki, kako pa bo tokrat?

Slovenska reprezentanca je na krilih znova izjemnega Petra Prevca zelo blizu stopničkam. Štiriindvajsetletnik iz Dolenje vasi je skočil kot drugi iz slovenskega kvarteta, pristal pa pri 137,5 metrih, kar je le tri metre od rekorda skakalnice. S tem je imel najboljši izid v svoji seriji, skupno pa med vsemi 44. skakalci daleč najboljšega. Za 6,3 točke je bil boljši od Avstrijca Michaela Hayböcka, in še za dodatne 0,6 točk od Nemca Richarda Freitaga.

Po njegovem nastopu je Slovenija zasedala drugo mesto, le točko za Poljaki, potem ko je tudi Jurij Tepeš kljub prehladu solidno nastopil (129,5 metrov) kot prvi. Za Petrom sta bila na vrsti še Jernej Damjan in Domen Prevc.

jernej damjan
Arsen Perić

Najizkušenejši član reprezentance je zmogel 125,5 metrov, kar je bil drugi najboljši skok v tretji skupini, s čimer so po treh serijah Slovenci celo vodili pred Nemci in Poljaki. Prvi so se približali po zaslugi Andreasa Wellingerja, drugi pa so vodstvo izgubili zaradi slabega nastopa Dawida Kubackija. 

Zadnji od Slovencev je nastopil Domen Prevc, ki se pred tem v petek in na poskusnem skoku pred današnjo tekmo ni ravno izkazal. Za ekipo se je vendarle zbral in pristal pri 129 metrih. Daniel Andre Tande za njim je zmogel 'le' meter več, kar je bil seveda znak, da je 17-letnik iz Dolenje vasi dobro opravil s svojo nalogo. S tem skokom je ostal tudi pred Nemci, ki so po prvi seriji le 0,6 točke zadaj. Zadnji je nastopil Kamil Stoch, ki pa ni blestel. Pristal je pri vsega 125 metrih. S tem Poljaki zaostajajo kar 14 točk. Za njimi so na četrtem mestu Avstrijci (zaostanek 15,4 točke), medtem ko so Norvežani že več kot 25 točk zadaj.

domen prevc 2
Profimedia

Članki iz rubrike