mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rp
rp
0 22.01.2017 15:35:07

Ožbolt: Faka ni nihče nikamor silil

Janez Ožbolt
Grega Wernig
Četrtkov Ekipin intervju z Jakovom Fakom, v katerem je dejal, da je v Ruhpolding moral na zahtevo zveze, je pri pristojnih na zvezi pričakovano povzročil nekaj slabe volje.

Vodja panoge Janez Ožbolt, ta je bil tudi tisti, ki je našega najboljšega biatlonca odpeljal na Bavarsko, kategorično zanika, da bi Jakova kdorkoli silil, da mora na tekmo: "Končna odločitev je vedno tekmovalčeva. Jaz in trener Tomaš Kos sva Jakovu predlagala, naj nastopi, da sploh vidimo, kje je, in on se je s tem tudi strinjal. Prisiliti v tekmovanje ga sam zagotovo ne morem, niti ga ne morem za roko vleči na tekmo. Želeli pa smo videti, kam trenutno sodi, saj v tej zimi sploh še ni tekmoval. Neko informacijo smo s tem vendarle dobili."

Dejstvo je, da Jakova ni zraven niti na tekmah v Anterselvi, saj ima spet težave s sinusi. "Spet je rahlo zbolel. Morda je krivo tudi dejstvo, da je tekmoval v Ruhpoldingu, morda tudi ne, tega ne moremo vedeti," pravi Ožbolt.

Dolgoletni reprezentant in udeleženec petih OI je zanikal tudi Fakovo izjavo, da so na zvezo gotovo tudi določeni zunanji pritiski, vendar da bi to morali znati obvladovati. "Zunanji pritiski so lahko del poklica, a da bi kdo od sponzorjev ali kogarkoli drugega pritiskal na nas, da mora Jakov nastopiti, je smešno. Še enkrat pa poudarjam, da sem zadnji človek, ki bi o tem odločal," je še pristavil.



Članki iz rubrike